Öztunç Bir Kez Daha Uyardı: Kahramanmaraş Depreme Ne Kadar...
Reklam

Öztunç Bir Kez Daha Uyardı: Kahramanmaraş Depreme Ne Kadar Hazır?

İzmir’de yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, ülkemizin deprem kuşağı üzerinde yer aldığı gerçeğini de yüzlere vurdu. Özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıldır birikmiş bir enerji olduğu konunun uzmanları tarafından sıklıkla dile getirilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç bir kez daha konuyu TBMM gündemine taşıdı ve kentin depreme ne kadar hazır olduğunu sordu.

04 Kasım 2020 - 03:45

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar İlçesi açıkları olan depremde can kaybı 100’ü, yaralı vatandaş sayısı ise binleri geçti. İzmir gibi Kahramanmaraş’ın da deprem kuşağın üzerinde yer alması ve Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünün çok uzun süredir enerji biriktirmesi kent sakinlerini endişelendirirken, CHP’li Ali Öztunç konuya dair harekete geçti.

Daha önce Kahramanmaraş’ın depreme hazır olmadığını ve konunun can sağlığı olduğunu defalarca vurgulayan Ali Öztunç, olası bir deprem durumunda kentteki hasar kaybını minimize etmek ve can kaybını da sıfıra indirmek adına yapılması gerekli çalışmaları hatırlattığı önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Kamuoyu adına yanıt istedi.

“HER AN HAREKETE GEÇEBİLİR”

Önergesinde, “Elazığ depremin ardından Doğu Anadolu Fayı'nda devam eden hareketlilik, uzmanların uyarıları doğrultusunda gözleri fayın Elazığ’dan sonraki devamı niteliğindeki Kahramanmaraş ve Hatay’a yöneltmiştir. Uzmanlar, Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünde 500 yıldır birikmiş büyük bir enerji olduğunu ve bu fayın her an harekete geçebileceğini sıkça dile getirmektedir” ifadelerini kullanan Öztunç’un Bakan Kurum’a yönelttiği sorular şu şekilde;

1-Kahramanmaraş’ın deprem risk analizi yapılmışımdır? Yapılmış ise ne zaman yapılmıştır ve sonuçları ne olmuştur?

2-Kahramanmaraş’ta olası bir depreme karşın riskli binaların tespiti yönünde bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç bina riskli olarak değerlendirilmiş ve bu binalarla ilgili ne tür tedbirler alınmıştır?

3-Kahramanmaraş olası bir depreme ne kadar hazırdır? Kahramanmaraş’ta arama kurtarma ve AFAD ekiplerinin sayısı nedir? Acil toplanma alanları tespit edilmiş midir? Edilmiş ise bu alanlar nerelerdir?

4-Uzmanların deprem riski yüksek iller arasında gösterdiği Kahramanmaraş’a acil durum ve afet yardımı adı altında son beş yılda, yıllar itibariyle aktarılan kaynak miktarı ne kadardır?


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x