Öztunç: “Para hırsı bilimsizlik ile vicdansızlığı bir araya...
Reklam

Öztunç: “Para hırsı bilimsizlik ile vicdansızlığı bir araya getiriyor”

Dün Kahramanmaraş’ta yaşanan 4.6 şiddetli deprem sonrasında Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde oluşan hasar ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ, “Hastane yapılırken de uyardık. Ancak, uyarılarımızı kulak asmadılar. Para hırsı öyle bir şey ki, bilimsizlik ile vicdansızlığı bir araya getiriyor” dedi.

29 Temmuz 2022 - 23:20

BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİNDE İNŞA EDİLDİ

Önceki yıllarda yaptığı uyarıları dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ÖZTUNÇ, “2020 yılında deprem halinde hayati öneme de sahip olan hastane gibi kurumların en kırılgan fay hattının tam üzerine kurulması, akıl ve bilimle izah edilemez demiştik. Olası bir deprem halinde ilk zarar görecek alanlardan birisi burası demiştik. Çok üzülerek söylüyorum ki, haklı çıktık. 4.6 şiddetindeki bir depremde dahi çatlaklar oluştu, panik halinde hastaları hastaneden dışarı çıkardılar. Şimdi tekrar soruyorum, bu kurum, bir afet halinde Kahramanmaraşlının imdadına mı koşacak yoksa kendi başının çaresine mi bakacak? Vicdanınız bunu nasıl kabul ediyor ?” dedi.

KAHRAMANMARAŞLILARA VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİ

Tarımsal yönden verimli olarak kullanılabilecek ancak deprem yönünden yüksek riskler taşıyan alanda, hastane, AFAD gibi kurumları inşa edildiğini, doğum hastanesi yapılmasının planlandığını aktaran ÖZTUNÇ, “AKP, Kahramanmaraş’ı sevmiyor deyince inanmıyorlar. Şehrin hastanesini fay hattı üzerine inşa edilmesi, bu şehre verilen değerin göstergesidir. Fay hattı üzerine kulübe kurmak dahi yasakken, bunlar hastane, AFAD gibi binalar inşa ediyorlar. Kahramanmaraşlıların deprem halinde yaşayacağı sıkıntı umurlarında değil. Tüm dertleri arazinin rantsal değerlerini yükseltmek, iki kuruş daha fazla para kazanmak için Kahramanmaraşlıların vebalini alıyorlar” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”