Öztunç’tan Aksu Çayı Çağrısı; “Artık yeter!”
Reklam

Öztunç’tan Aksu Çayı Çağrısı; “Artık yeter!”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın en önemli sorunlarından birisi olarak gösterilen ve çevresine zehir saçan Aksu Çayı’ndaki kirliliği Meclis’te yerinden söz alarak tüm Türkiye’ye duyurdu ve hükümet yetkililerini göreve çağırdı.

13 Mart 2020 - 03:14

Ölüm saçan Afşin Elbistan Termik Santrali konusunda tüm Türkiye’de kamuoyu yaratmayı başaran ve oluşan farkındalık sonrası yetkileri aksiyon almaya zorlayan CHP’nin çalışkan vekili Ali Öztunç, şimdi de geçtiğimiz günlerde açıkladığı uzun yıllardır çözüm üretilemeyen Aksu Çayı’ndaki kirlilik ile mücadeleye başlayacağı duyurusu sonrası harekete geçti.

TBMM’de yerinden söz alarak hükümeti göreve çağıran Öztunç, “Artık yeter diyoruz, Aksu Çayı'nın temizlenmesi Kahramanmaraşlılara saygı ve sevginin ispatıdır. Eğer bu kadar çok oy aldığınız Kahramanmaraş'ı seviyorsanız Aksu Çayı'nı artık lütfen temizleyin” ifadelerini kullandı.

“VERİLEN SÖZLER BOŞ ÇIKIYOR, ARTIK YETER!”

Öztunç, şunları söyledi; “Kahramanmaraş'ımızın Aksu Çayı maalesef zehir akıyor, zehir akmaya devam ediyor. Aksu Çayı çevresindeki fabrikalar kimyasal atıklarını bu çaya boşaltıyorlar. Yıllardır ‘Tedbir alın, temizleyin, burayı temiz tutalım.’ diyoruz ama maalesef hükûmet, AK PARTİ yönetimi bunu bir türlü dinlemiyor. Bakanlar geliyor Kahramanmaraş'a, her gelen bakan söz veriyor, ‘Aksu Çayı temizlenecek’ diyor, boş çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanı her Maraş'a geldiğinde ‘Edeler, Aksu temizlenecek’ diyor, boş çıkıyor. Yerel seçimlerde Belediye Başkanı adayınız, şimdiki Belediye Başkanınız ‘Bir yıl içerisinde temizleyeceğiz’ dedi, maalesef o söz de boş çıktı. Artık yeter diyoruz, Aksu Çayı'nın temizlenmesi Kahramanmaraşlılara saygı ve sevginin ispatıdır. Eğer bu kadar çok oy aldığınız Kahramanmaraş'ı seviyorsanız Aksu Çayı'nı artık lütfen temizleyin.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”