Özyılmaz: “Hemşirelik mesleğinin önemi daha iyi...
Reklam

Özyılmaz: “Hemşirelik mesleğinin önemi daha iyi anlaşıldı”

SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, dünyayı etkileyen COVID-19 salgını nedeniyle hemşirelik mesleğinin önemi ve değerinin çok iyi anlaşıldığını söyledi.

11 Mayıs 2020 - 16:58

Özyılmaz, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü, modern hemşireliğin kurucusu ve temsilcisi olan Florance Ninghtingale’in doğumunun 200’üncü yılı olması nedeniyle 2020 yılını Hemşireler Yılı olarak ilan etti. Tam da bu yıl dünyayı etkileyen COVID-19 salgınına karşı verilen mücadele, hemşirelik mesleğinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu ortaya koydu” dedi.

Hemşirelerin, 7 gün 24 saat hasta başında yaşamlara dokunarak, her zaman olduğu gibi yine sağlık ordusunun en ön sıralarında yer aldığını kaydeden Özyılmaz, mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “Canları pahasına, korkmadan, yılmadan, gece gündüz demeden ailelerinden, günlük yaşantılarından, uykularından fedakarlık ederek, kişisel koruyucu ekipmanların içinde nefes almadan görevini en iyi şekilde yürüten bu kahramanların Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x