“Pandemi sürecinde hareketsiz kalmayın”

“Pandemi sürecinde hareketsiz kalmayın”

Kahramanmaraş’ın bir numaralı spor eğitmeni Müjgan Paçacı, pandemi sırasında spor yapılamamasına bağlı olarak ortaya çıkan hareket eksikliğiyle obezite ya da kalp sorunları gibi hastalıklara yol açabileceğini belirtti ve Kahramanmaraşlı vatandaşları hareketli bir yaşama çağırdı.

17 Şubat 2021 - 00:47

Dünya genelinde görülen yeni tip korona virüs hastalığı nedeniyle birçok insan evlerinde tıkılıp kaldı.

Bundan dolayı da hareketsiz yaşama maruz kalan insanlar, hızlı şekilde kilo almaya başladı. Pandemi sırasında spor yapılamamasına bağlı olarak ortaya çıkan hareket eksikliğiyle obezite ya da kalp sorunları gibi hastalıklara yol açabileceğini dile getiren Kahramanmaraş2ın en başarılı spor eğitmeni Müjgan Paçacı, Kahramanmaraş halkını hareketli bir yaşama davet etti.

Uzmanların bağışıklığı güçlü olan kişilerin koronavirüsü kolay atlattığı notunu paylaşan Paçacı, “Bağışıklık sistemi sağlığı ve düzenli spor arasında sıkı bir ilişki vardır. Düzenli egzersiz kalp sağlığını güçlendirir, kan basıncını düşürür, vücut ağırlığını kontrol altına almamızı sağlar ve en önemli olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Bu nedenle bu salgın döneminde egzersiz ruhen ve bedenen kişinin daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur ve aynı zamanda bağışıklık sistemini destekler. Evde yapılabilecek basit birkaç hareket ile bağışıklığımızı güçlendirip, kalp ve damar sağlığımıza olumlu katkılar sağlayabilirsiniz. Bu yüzden Kahramanmaraş halkını hareketli bir yaşama ve evde egzersiz yapmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü