Panorama Müzesi açılıyor

Panorama Müzesi açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi hizmete açılıyor.

10 Şubat 2018 - 07:24

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içerisinde Kurtuluş Savaşı’nda Maraş’ta cereyan eden olayların anlatıldığı sahnelerin yer aldığı Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 13.00’te açılacak.

Kültürpark içerisinde yer alan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu ve kültürel alanda bütün bu ihtiyaçlara cevap verebilecek, unutulanları hatırlatacak, farkında olunmayanları gösterecek görsel, işitsel, multimedya unsurlarıyla desteklenmiş hafıza mekanlarından oluşan bir müze oldu.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’nin açılışına tüm halkımızı davet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Bakın başka şehirlerden veya ülkelerden gelen insanlar gittikleri yerlerde ilk olarak müzelere gidiyorlar. İlk önce oraları ziyaret ederek, gittikleri şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi olarak geziyorlar. Yani şehre turist getirebilmek için şehrin müzelerinin olması gerek. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kahramanmaraş Kurtuluş Panorama Müzesi’ni bir tamamladık. Kurtuluşu anlatan çok güzel bir Panorama müzesi yaptık. 10 Şubat’ta açıyoruz. Açılışımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü