Pazarcık’ta Antepfıstığı yetiştiriciliği anlatıldı

Pazarcık’ta Antepfıstığı yetiştiriciliği anlatıldı

Pazarcıkta "Antepfıstığı yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri ve entegre mücadele programı" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

14 Mart 2020 - 01:15

Ülkemiz tarımında kaliteyi ve verimliliği artırabilmek, bölgemiz çiftçiliğini daha karlı bir sektör haline dönüştürebilmek çabasıyla her zaman, her ortamda, her türlü imkandan yararlanarak kesintisiz eğitim için çıktığımız  yolda bu haftaki durağımız ilçemizin önemli fıstık üretim alanlarından bir diğeri olan Eğrice Mahallemiz olmuştur.

"Antepfıstığı yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri ve entegre mücadele programı" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantımıza katılım sağlayan üreticilerimiz özellikle biyoteknik mücadele konusuna büyük ilgi göstermiş ve entegre mücadele programına dahil olmaktan mutlu olduklarını dile getirmişlerdir. Bakanlığımızın entegre mücadele çalışmaları kapsamında antepfıstığı dal güvesine karşı feromon tuzakların kullanımının önemine vurgu yapılmıştır.

Bitkisel üretimde hastalık ve zararlılar ile mücadele için kimyasal mücadelenin tek çare olmadığı, bir çok alternatif mücadele yöntemlerinin kullanılabileceği ve biyoteknik mücadelenin iyi bir alternatif olduğu vurgulanmıştır.

Ayrıca biyoteknik mücadele uygulamalarının Bakanlığımız tarafından destekleme kapsamına alınması ve bu yöntemi tercih eden üreticilerimize ayrı bir destekleme ödemesinin yapılacak olması üreticilerimiz tarafından sevinçle karşılanmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi