Pazarcık’ta PKK/KCK Operasyonu: 10 Gözaltı

Pazarcık’ta PKK/KCK Operasyonu: 10 Gözaltı

Kahjramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde silahlı terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik çok sayıda adrese operasyon yapıldı. Operasyonlarda; 10 kişi gözaltına alındı.

09 Kasım 2017 - 18:27

Pazarcık İlçe Emniyet  Müdürlüğü ekipleri, Silahlı Terör Örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok sayıda adrese baskın yaptı. Operasyolara 10 şüpheli teker teker yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre; Sosyal medya üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapılan bir Facebook URL adresini takibe alan polis ekipleri, belirlemiş oldukları sosyal medya hesabındaki bir videoda örgüt propagandası yapan kisilere yönelik iz sürdü. Sayfada propaganda yapan kişilerin tespiti için detaylı inceleme başlatan polis ekipleri, bahse konu videonun 2015 yılının Ocak ayında Irak Şengal'de ölen bir teröristin mezarı başında çekildiğini, videoda propaganda yapan şüphelilerin teröristbaşı posteri açtığını, bu esnada PKK/KCK terör örgütünü öven sloganlar arttıklarını tespit etti. Polis, sosyal medya hesaplarındaki videoda yer alan kişilerin resimleri ve eşkallerininin belirlenmesinin ardından yapılan kimlik tespiti çalışmalarının tamamlanmasıyla eş zamanlı operasyon başlattı. Çok sayıda adrese yapılan baskınlarda; ikametlerde örgütsel doküman, yasaklı yayın, terörist fotoğrafları, terorist resimleri ile yapılmış saatler ve belgeler ele geçirildi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin, sorgularının devam ettiği bilgisine ulaşıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...