Pazarcık’ta Şehitleri anma programı düzenlendi

Pazarcık'ta Şehitleri anma programı düzenlendi

Pazarcık Fatih İlkokulu ve İlçe Jandarma Komutanlığı birlikte Şehitleri Anma Programı düzenledi.

10 Mart 2018 - 02:50

Pazarcık Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Kaymakam Çağlayan Aydın, Belediye Başkan Vekili Ali Gündeşli, İlçe Jandarma Komutanı Abdulkadir Yağar, Halk Sağlığı Müdürü Fatma Kömür, Mili Eğitim Şube Müdürü Davut Atılgan, Kahramanmaraş TÜRK EĞİTİM SEN başkanı Ziya Yenipınar, Ak Parti İlçe Başkanı Harun ESKİGÜN, protokol üyeleri, şehit aileleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi Vatanseverlik değeri kapsamında düzenlenen programa ilgi yoğun oldu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Astsubay Çavuş Oğuzhan Şahin'in açılış konuşmasının ardından Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı Bu Vatan Kimin şiiri okundu. Jandarma Er Mithat Bağcı Bayrak Şiirini okuyarak katılımcılara büyük çoşku yaşattı. Vatan Sevgisi Slayt Gösterisi ardından Öğrencilerin Gözünden Vatan çalışması da minicik kalplerin nasıl da vatanseverlik duygusuyla dolu olduğunu kanıtladı.

Şehit Polis Memuru Mustafa Katırlı'nın abisi Kadir Katırlı bütün şehit aileleri adına bir konuşma yaptı.

Şehit Abisi Kadir Katırlı konuşmasında; Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığımızın ve Fatih İlkokulumuzun birlikte hazırladığı şehitlerimizi anma programında sizleri saygıyla selamlıyor,

Şehit annelerim, Şehit babalarım, Şehit kardeşlerim, şehit eşleri ve evlatları adına bu vefakâr çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim. Geçmişe ve geleceğine sahip çıkacak sevgili öğrenciler bizim şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuz vardır. Bu borcu ödemek için gece gündüz demeden hep birlik çok ama çok çalışacağız. Bu ülke için hepimiz evlerimizde iş yerlerimizde ve okullarımızda birer asker olacağız. Bu bilinçle hareket edip bu bilinçle yaşayacağız. Şehit Mustafa Katırlı da sizler gibi Fatih İlkokulu Okulu talebesiydi. Bu sebeple Fatih İlköğretim Okulu içinde bir onur ve şeref vesilesidir.

 

Bir şehit ailesi olarak bizim sizlerden isteğimiz bu şerefi yüceltmek için inançlı, azimli, kararlı ve karakterli öğrenciler olmanız ve bu niteliklerinizle geleceğimize yön vermenizdir.

Sizlerde görüyorsunuz ki tarih kitaplarında okuduğumuz savaşlara sürekli yeni savaşlar eklenmektedir. Bu savaşlar gelişen teknoloji ile birlikte insansız araçlarla, bilgisayar yazılımlarıyla, çok uzaklara gidebilen roketlerle, siyasetle, medyayla, ekonomi ve eğitimle yapılmaktadır. Bu mücadeleye ecdadımızın bıraktığı yerden devam edebilmek ve bu savaşta

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin yerine savaşmak için geleceğe şimdiden hazırlanmamız gerekmektedir.

Elden ele gelen bu bayrak savaşında sıra size geldiği gün mutlak galip olmanız için Vatanına, Milletine ve İnancına bağlı insanlar olarak en ileri teknoloji silahlar, tanklar, uçaklar, insansız giden araçlar yapabilen, gelecek hedefleri olan ve tarihini bilen çok yiğit askerler, çok bilgili öğretmenler, çok iyi mühendisler çok zeki siyasetçiler olmak gibi hedefleriniz olmalıdır.

İşte bizler Allahımıza, Vatanımıza, Bayrağımıza, Şehitlerimize ve Gazilerimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimize inanıyoruz.

Kardeşim Özel Harekat Polisi Şehit Mustafa Katırlı’nında Fatih İlkokulundan mezun olması vesilesiyle bana bu kürsüde söz veren Okul Müdiresi Sayın Mehtap Topçu Hanım efendiye ve Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığına beni sabırla dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin aziz hatıraları karşısında bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor, Afrin de bizleri savunan askerlerimize selamlarımızı ve sevgilerimizi iletiyorum dedi.

Öğrenciler tarafından yazılan mektuplar şehit ailelerine teslim edildi. Fatih İlkokulu 4/F sınıfı öğrencisi Esma Avcı sahneye çıkarak Şehit Nurettin Aydın'ın ailesine yazdığı mektup salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Fatih İlkokulu Müdürü Sayın Mehtap Topçu günün anlamını belirten konuşmasında : ''Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa, vatandır sözünü öğrencilerimize anlatmak, vatan sevgisinin her şeyden üstün olduğunu , vatanın her karış toprağının değerli olduğunu, vatanseverlik duygusunun her zaman canlı tutulması gerektiğini öğrencilerimize aşılamak için bu programı düzenledik. Bizler için hiç düşünmeden canlarını veren aziz şehitlerimizi unutmamamız gerekiyor, onların sadece anma programlarında değil her zaman hatırlanması için bizler de aziz şehitlerimizin kıymetli ailelerine vefamızı bir nebze olsun göstermek istedik.Bizlere  Şehitlerimizi Anma Gününde desteklerini esirgemeyen İlçe Jandarma Komutanlığına ve Fatih İlkokulu öğretmenlerine teşekkür ediyorum. '' dedi.

Program sayın Kaymakamımız Çağlayan Aydın'ın Şehit ailelerine karanfil vermesiyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı