Pazarcık’ta Zeytin Yetiştiriciliği anlatıldı

Pazarcık’ta Zeytin Yetiştiriciliği anlatıldı

Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere Zeytin Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Yöntemleri" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

14 Mart 2020 - 00:56

2020 üretim sezonunun Pazarcık tarımında yeni bir atılım yılı olabilmesi amacıyla Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen bilinçli tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Sultanlar Mahallemizde "Zeytin Yetiştiriciliği - Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Yöntemleri" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Son zamanlarda tüketicilerin zeytin ve zeytinyağına karşı ilgisinde gözlemlenen artış ilçemizin tarımsal üretim yelpazesine de yansımıştır. Bitkisel üretimin her alanında olduğu gibi, İlçemiz genelinde üretim alanlarının hızla arttığı zeytin bitkisinin yetiştiriciliğinde de işin temelinden başlayarak tekniğine uygun modern yetiştiricilik yöntemlerinin uygulanması son derece önem arz etmektedir. Geçmişten gelen alışkanlıkların günümüz zeytin yetiştiriciliğinde yeterli olmadığı belirtilerek özellikle hastalık ve zararlılarla mücadele noktasında teknik detayların önemi vurgulanan toplantımızda en iyi mücadele yönteminin tedbirli olmak olduğu üzerinde duruldu. Toprak işleme, budama, gübreleme ve sulama gibi kültürel işlemlerin nasıl yapılması gerektiği konusunda ayrıntılı bilgilere yer verilmiş olup, kültürel mücadelenin tam ve zamanında yapılmasının hastalık ve zararlılarla mücadele için şart olduğu vurgulandı.

Zeytinde çok büyük ekonomik kayıplara sebebiyet veren hastalıklar yaygın olarak bakteriyel ya da fungal etmenlerden kaynaklanmaktadır. Bu hastalık etmenleri ile mücadele etmek zor ve maliyetli olduğundan zeytin bahçesi tesisi kurulumuna başlamadan öncesinde veya sonrasında Müdürlüğümüzle irtibat kurulması noktasında çağrıda bulunuldu.

 Sultanlar Mahallemizde gerçekleştirilen toplantının çok faydalı olduğunu ve memnun olduklarını dile getiren üreticilerimizin bölgede fıstık üretiminin de fazla olduğunu ve en kısa sürede aynı eğitimin fıstık için de yapılmasını istediklerini belirttiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu