PKK Operasyonunda tutuklu sayısı 16’ya ulaştı

PKK Operasyonunda tutuklu sayısı 16'ya ulaştı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda tutuklu sayısı her geçen gün artıyor. Daha önce aynı operasyon kapsamında 24 kişi yakalanmış, 15 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Muhammet B. de tutuklandı.

10 Aralık 2017 - 15:45 - Güncelleme: 11 Aralık 2017 - 03:03

Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazarcık ilçe merkezinde yapılan operasyonda, 2015 yılı ocak ayı içerisinde Irak Şengal bölgesinde öldürülen bir teröristin Pazarcık ilçesi sadakalar köyündeki mezarlığa gömülmesi esnasında PKK/KCK Terör örgütü adına propaganda yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalamaları ard arda yapılan operasyon ile devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapılan bir Facebook URL adresini takibe alan polis ekipleri, belirlemiş oldukları sosyal medya hesabındaki bir videoda örgüt propagandası yapan, kişilere yönelik iz sürmüş, sayfada propaganda yapan kişilerin tespiti için detaylı takip yapan polis ekipleri, sosyal medya hesaplarındaki videodaki kişilerin resimlerini ve eşkallerini belirleyerek tek tek kimlik tespiti yapmıştı. Bahse konu videonun 2015 Ocak ayında Irak Şengal'de ölen bir teröristin mezarı başında çekildiği, videoda propaganda yapan şüphelilerin teröristbaşı posteri açtığı, bu esnada PKK/KCK terör örgütünü öven sloganlar attıkları belirtildi. Tutuklu sayısı 16'ya yükseltilirken; tutuklanan Muhammet B. cezaevine teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi