Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslami İlimler Konulu 1. Ulusal Genç...
Reklam

Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslami İlimler Konulu 1. Ulusal Genç Akademisyenler Sempozyumu

İslam Medeniyeti birikimlerinin yeniden keşfi sürecinin önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in mirasını ve hatırasını yaşatmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edildi.

22 Nisan 2019 - 04:42

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Siyer-i Nebi Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAMER) tarafından “Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslami İlimler” konulu “1. Ulusal Genç Akademisyenler Sempozyumu” düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyum, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından SAMER tanıtım filmi gösterimi gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. İslam bilim ve teknoloji tarihi üzerine yapmış olduğu önemli çalışmalarla gelecek nesillere kıymetli bir miras bırakmış olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlamanın ve en doğru şekilde anlatmanın çabası içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, bu yöndeki çalışma ve faaliyetlerin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini söyledi.

SAMER’in faaliyetlerini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Rektör Can, “Allah Resulü‘nü (sav) anlatma ve tanıtma faaliyetlerimizi bütün üniversite geneline yaymayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslami İlimler konulu 1. Ulusal Genç Akademisyenler Sempozyumu’nun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Can, sempozyumun faydalı olması temennisinde bulundu.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ise konuşmasında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Batı’ya karşı dik duruşu ve İslam medeniyetinin doğru anlatılması bakımından çok değerli bir isim olduğunu söyledi.

SAMER Müdürü Prof. Dr. Şaban Öz de bir konuşma gerçekleştirerek SAMER’in amaç ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdi. 1. Ulusal Genç Akademisyenler Sempozyumunun 9 oturumda gerçekleştirileceğini belirten Prof. Dr. Şaban Öz, farklı üniversitelerden 35 genç akademisyenin sempozyumda konuşmacı olarak yer aldığını ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlatan belgesel film gösterimi gerçekleştirildi. Sempozyum açılış konferansını Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler yaptı. “Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Kitap Medeniyetimiz” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Güler, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam medeniyetinin doğru anlatılması adına yürüttüğü çalışmalardan ve İslam medeniyetinin bilim dünyasına sunduğu katkılardan bahsetti.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun ilk oturumuna üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak başkanlık etti. Sempozyum, öğleden sonra İlahiyat Fakültesindeki 4 farklı salonda gerçekleştirilen 8 oturumun ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x