Projesi Türkiye birincisi seçildi

Projesi Türkiye birincisi seçildi

Uyguladığı projelerle Kahramanmaraş’ta yüzyılın şehircilik hareketini başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projesi büyükşehirler arasında Türkiye’nin en başarılı projesi seçildi. Erkoç Türkiye 1’inciliği ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

14 Eylül 2017 - 20:39 - Güncelleme: 14 Eylül 2017 - 20:47

Kahramanmaraş’ın her bölgesini şantiyeye çevirerek halkın yaşam refahını yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç uyguladığı insan odaklı hizmetler çerçevesindeki sosyal belediyecilik alanında Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildi. Sosyal Projede Türkiye birincisi seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’deki Ak Partili Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. ATO Congresium’da gerçekleşen Belediye Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan,  “Milletimizle olan güçlü bağımızı tabandan gelen siyaset hikâyemize borçlu olduğumuz bir gerçektir. Belediyeciliğin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini gördük. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyeti de değiştirdik.


Gencine güvenemeyen siyasi partiler gencine güvenen AK Parti'yi görmüştür. Biz gencimize inandık, inanıyoruz. Bu tablo bizim de AK Parti olarak hem kurumsal hem bireysel olarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğini gösteriyor. Her seçim döneminde parti teşkilatında ve belediyelerde yenilenmeye gittik.” Dedi.


Konuşmaların ardından Ak Parti Yerel Yönetimler proje yarışmasında ödül alan Büyükşehir Belediye Başkanları açıklandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Dezavantajlı guruplara yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi projesi en iyi proje olarak Türkiye birincisi seçildi. Yarışmada 2’incliği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 3’üncülüğü ise Sakarya Belediyesi aldı. Kocaeli ve Antalya büyükşehir Belediyeleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninin ardından ATO Congresium’daki projenin sergilendiği Kahramanmaraş standını gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkan Erkoç’tan bilgi alarak ürünleri tek tek inceledi. Stantta uzun bir süre kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’u tebrik ederek salondan ayrıldı.

 

PROJESİ TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi insan odaklı hizmet anlayışının en büyük ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde aldı. Halkın yaşam refahını yükseltmek için gecesini gündüzüne katarak proje üreten Erkoç’un bu çabası Kahramanmaraş’a ödül getirdi.

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Yerel Yönetimler arasındaki sosyal proje yarışmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi Büyükşehirler arasında Türkiye’nin en iyi projesi seçildi. Yarışmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ikinciliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise üçüncülüğü alırken Kocaeli ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Erdoğan konuşmasında, ödüllerini verecekleri "Yerel Yönetimler Proje Yarışması"nda sosyal projeler ve kent ekonomisine katkı kategorilerinde dereceye giren belediye başkanları ile ekiplerini tebrik etti.

 

BELEDİYECİLİĞİN SADECE YOL YAPMAKTAN İBARET OLMADIĞINI GÖSTERDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda şöyle konuştu, “Milletimizle olan güçlü bağımızı tabandan gelen siyaset hikayemize borçlu olduğumuz bir gerçektir. Belediyeciliğin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini gördük. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyeti de değiştirdik.


Gencine güvenemeyen siyasi partiler gencine güvenen AK Parti'yi görmüştür. Biz gencimize inandık, inanıyoruz. Bu tablo bizim de AK Parti olarak hem kurumsal hem bireysel olarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğini gösteriyor. Her seçim döneminde parti teşkilatında ve belediyelerde yenilenmeye gittik. AK Parti çatısı altında milletimize hizmet eden bizler isimlerimizi tarihe yazdırdıysak ne mutlu bize. Biz kalıcı olana bakacağız. 2019 Mart'ı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak başkan adaylarımızın hedefi 2019 Mart değil 2019 Kasım olmalıdır. Belediyelerimiz hakkında en ufak bir spekülasyona imkan vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım.” Dedi

 

DEDİKODULARIN ORTADAN KALKMASI İÇİN BUGÜN BİR MİLAT OLSUN

Toplantının Belediyelerdeki dedikodunun ortadan kalması için miladi bir adım olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “ Belediyelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için sizlere büyük işler düşüyor. Bizim belediye başkanlarımız mazeret değil çözüm üreten kişiler olmalıdır. Hiçbirimizin nefsinin peşine katılmaya hakkı yok. Hizmet yarışında tüm gücümüzle mücadeleye devam etmeliyiz. Açık ve net konuşacağım. Bu yolda küsmek, darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma yakışmaz. Biz sıradan bir parti değiliz. Ben sizleri bir dava eri olarak görüyorum, yol arkadaşlarım olarak, gönüldaşlarım olarak görüyorum. Bu dönemde AK Parti'ye zarar verecek her söz milletimizin geleceğine bir darbe olacaktır. Hiçbir arkadaşımın böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğine inanıyorum.” Diye konuştu.

 

ÖDÜLLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Konuşmaların ardından Ak Parti Genel Merkezi tarafından Yerel Yönetimler Sosyal Proje Yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Tüm belediyelerin katıldığı projede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi ile Büyükşehirler arasında Türkiye 1’incisi oldu. Gaziantep Türkiye 2’inciliğini alırken, Sakarya 3’üncü, Kocaeli ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri ise mansiyon ödülünü aldı.

 

ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ STANTINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye 1’inciliği ödülünü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a verdikten sonra Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayındaki Kahramanmaraş standını gezdi.

Stantta uzun süre vakit geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülü getiren ürünlerle yakından ilgilenerek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan detaylı bilgi aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a standa yer alan ürünleri tanıttılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dezavantajlı Guruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi” ile Türkiye birincisi seçilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı