“Prototif Filament Makinesi” tescillendi

“Prototif Filament Makinesi” tescillendi

Prof. Dr. Ahmet Kaya, Öğr. Gör. Muhammed Safa Kamer, Öğr. Gör. Kerim Sönmez ve Tolga Atar’ın ‘Prototif Filament Makinesi’ Buluşu TÜRK PATENT Tarafından Tescillendi.

09 Mayıs 2019 - 02:22

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Ahmet Kaya, Öğr. Gör. Muhammed Safa Kamer, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Kerim Sönmez ve KSÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Tolga Atar tarafından geliştirilen ‘Portotif Filament Makinesi’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Faydalı Model Belgesi’yle tescillenmiştir.

Bu buluş, üç boyutlu yazıcılarda kullanılan filamentin ev ve ofis ortamında üretilebilmesini sağlayan, portatif olarak taşınabilen bir filament makinesidir.

Bu buluşta tasarlanan ‘Portatif Filament Makinesi’, mevcut filament makinelerine göre çok daha düşük satın alma maliyetine sahip olması, ev ve ofis ortamında masaüstünde kullanılabilecek şekilde ergonomik boyutlara sahip olması ve portatif olması nedeniyle ev ve ofis ortamlarındaki üç boyutlu yazıcı kullanıcılarının kendi filamentlerini yine ev ve ofis ortamında üretebilmelerini sağlamaktadır.

‘Portatif Filament Makinesi’yle, hem granül halinde tedarik edilmiş hammaddeler kullanarak hem de daha önceden üç boyutlu yazıcıda işlenmiş ve artık kullanılmayan atıkların tekrar granül haline getirilmesiyle elde edilmiş hurda granüller kullanarak filament üretimi mümkün olmaktadır. Bu sayede hurda malzemelerin de geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilmesi sağlanmakta ve aynı zamanda gereğinden fazla hammaddenin granül halinde tedarik edilmesi önlenmiş olmaktadır.

Öğretim elemanlarımız Prof. Dr. Ahmet Kaya, Öğr. Gör. Muhammed Safa Kamer, KTÜ Öğetim Görevlisi Kerim Sönmez ve üniversitemiz öğrencisi Tolga Atar’ı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi