Raketini kapan koştu!

Raketini kapan koştu!

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Sağlık Haftası Masa Tenisi Turnuvasına 210 sporcu katıldı.

10 Nisan 2017 - 13:12

8-9 Nisan 2017 Tarihlerinde Osman Sayın Spor Salonunda gerçekleşen Geleneksel 3.Raketini Kap Yaşamına Hareket Kat Sağlık Haftası Masa Tenisi Turnuvasına 4 kategoride 210 sporcu katılımı sağladı. Turnuvaya yoğun bir ilginin olması, katılımcı sayısının yüksek olması Kahramanmaraş masa tenisi adına sevindirici olurken turnuvada 1, 2 ve 3’üncüye çeşitli ödüller verildi. Cumartesi günü saat 10.00 da Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Halk Sağlığı Müdür yardımcısı Dr. Harun Çetin’in açılışını yaptığı turnuva cıvıl cıvıl bir atmosfere büründü. Tüm katılımcılara da tişört hediye edildiği Turnuvaya katılımın fazla olması sebebiyle Osman Sayın spor salonunda sağlıklı yaşama yönelik sloganlar atıldı.

 

AÇILIŞ MAÇI PROTOKOLDEN!

Osman Sayın Spor Salonunda yapılan etkinlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Harun Çetin’in maçıyla başladı. Dizilen 8 ayrı masada çocuk, yetişkin, amatör, Bayan olmak üzere 210 sporcu ve Masa tenisini seven yüzlerce vatandaş da ellerine aldıkları raketlerle tenis oynadılar.

 

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HER GÜN ON BİN ADIM!

Osman Sayın Spor Salonunda 8-9 Nisan 2017 Tarihlerinde 210 sporcu ile Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Sağlık Haftası Masa Tenisi Turnuvasında Halk Sağlığı il Müdürlüğü tarafından Obezite ile mücadele ediyoruz, Günlük en az 30 dakika yürüyoruz. ‘Her gün On bin Adım’ gibi projeleri tanıtan Halk Sağlığı müdürlüğü çalışanları turnuva öncesi pankart açarak önemli mesajlar verdi. Pankart açan yetkililer “Sağlıklı bir yaşam için önerilen günde 10 bin adım atmak yaklaşık 400 kalori yakılmasını sağlıyor. Ancak bu önerinin haftanın en az beş günü, mümkünse her gün yerine getirilmesi gerekiyor.Gerek teknolojinin etkisiyle gerekse şehirlerin giderek yürümeye daha az elverişli hale gelmesiyle birlikte hareketsizlik, son 30 yılda arttı diyerek bugün bu önemli mesajı vermek istedik” dediler.

 

“BU TÜR ORGANİZASYONLARI ÖNEMSİYORUZ”

Sayın Spor Salonunda yapılan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Sağlık Haftası Masa Tenisi Turnuvasındaki açılış konuşmasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Bu gün burada Halk Sağlığı ile yapmış olduğumuz Sağlıklı yaşamın bir parçası olan ve 7’den 70’e rahat bir şekilde spor yapabilmesi için Spor’a yönlendirmek sağlıklı yaşaması için bir zemin hazırlamak amacı ile Halk Sağlığımız ile birlikte Geleneksel olarak düzenlediğimiz Raketini Kap Yaşamına Hareket Kat Sağlık Haftası Masa Tenisi Turnuvasına geniş katılımla güzel bir turnuva icra ediyoruz. Gerçekten çağımızın sorunlarından biri olan Obezite ile mücadele ve teknolojik bağımlılık kapsamında hareketsiz yaşama karşı 7’den 70’e herkesi bir yaşam biçimi halinde en az günde  10 bin adım projesi kapsamında Raketini Kap Yaşamına Hareket Kat projesi ile halk sağlığı müdürlüğümüz ile halkımızın spor’un içerisine dahil edebilmek için sağlıklı beslenmeye dikkat edebilmek amacı ile sporun şart olduğunu düşünüyor bu aktiviteleri bu organizasyonları çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HEDEFİMİZ DAHA ÇOK KİŞİYE SPOR YAPTIRMAK”

 Spora ve sporculara büyük önem verdiklerini belirten Kabakçı, “Spor tesislerimizde ve solanlarımızda 2 binden fazla kişiyi ağırlıyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Spor, ahlaktır’, ve ‘Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünden hareket ederek, ilimiz ve ilçelerimizde farklı branşlarda kurslar düzeliyoruz. Özellikle gençlerimizi spor yapmaya teşvik ediyoruz. Bu anlamda önemli bir yol kat ettik. Sadece gençlerimize değil kadınlarımız için de kurslar düzenliyoruz. Talebe göre yenilerini açıyoruz. Hedefimiz daha çok gencimize ve vatandaşımıza spor yapmasını sağlamak. Bunun için yeni spor tesisleri yapıyoruz” dedi.

 

“YOĞUN KATILIMIN OLMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Geleneksel hale getirdikleri Masa Tenisi turnuvası hakkında konuşan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Harun Çetin, bu tür organizasyonlarıma halkımızın yoğun katılım sağlaması bizleri mutlu ediyor diyerek, “Sağlıklı yaşamın topluma yaygınlaştırılmasının sağlanması ve toplumda alışkanlık haline getirilmesi için çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Raketini Kap yaşamına hareket kat Masa Tenisi Turnuvasına 210 sporcu katıldı. Burada asıl maksatlımız vatandaşın ilgisini çekmek, onların katılımını sağlamaktır. Bu tür etkinlikler ilçeler bazında olsun, ilimizin değişik çevrelerinde olsun her hafta bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Bu yüzden sağlıklı yaşam bir tarzdır. Bu etkinliğin amacı hem masa tenisini halkımıza tanıtmak, hem de masa tenisinin 7’den 70’e herkesin oynayabileceği bir spor dalı olduğunu göstermektir. Kahramanmaraş masa tenisinde Türkiye sıralamasında bölgenin en iyi ili. Zaten masa tenisine ilimizde çok büyük bir ilgi var. Şimdiden halkımızın ve gençlerimizin büyük bir ilgisi var. Bu da bizleri mutlu ediyor. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.

 

“BU TÜR ORGANİZASYONLARLA HALKIMIZI HAREKETLENDİRECEĞİZ”

Halk Sağlığı olarak bu tür organizasyonları düzenleyeceklerini ifade eden Cetin, “Biz Halk sağlığı olarak Kimi zaman spor yapmıyor, bisiklete binmiyor, yürüyüş yapmıyoruz. Lakin bunlara vatandaşlarımızın katılımını sağlayabilirsek onları bu olaya adapte edebilirsek onların daha sağlıklı olmasını sağlayabileceğiz. Bizim bütün vazifemiz halkımıza spor yaptırabilmek. Amacımız, ağırlaşan yaşam koşulları, günün yoğunluğu, hareketsiz bir yaşam sonucunda başlayan eklem ve kas ağrıları, duruş bozukluklarından kaynaklanan ağrıları eksersiz hareketleri ile en aza indirmek. Diyabet, kolesterol, şeker hastalığı, kalp ve damar gibi hastalıklara yakalanmayı sporla önlemeye çalışıyoruz” dedi.

 

“BU SPOR HER KESİMİN RAHATÇA YAPABİLECEĞİ BİR SPOR”    

Turnuvaya katılımın kendisini çok mutlu olduğunu ifade eden Türkiye Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Fatih Yüksel yaptığı açıklamada, “Bugün burada bu etkinliği düzenleyen Halk Sağlığı müdürü ve personellerine, müsabakanın icra edilmesine yer temin eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Masa tenisi herkesin bildiği gibi her yaşta herkesimin rahatça oynayabileceği tanınmayan özel sporcularımızın (spastik, ortebetik Engellilerin olsun) rahatça oynaya bildiği bir spor dalıdır. Türkiye’de spor bakanlığımızın düzenlediği 2 milyon kişiye masa tenisi oynatma hedefi amacında Kahramanmaraş’ta 20 bin kişiye masa tenisi alışkanlığını aşılamayı düşünüyoruz. Biz bu sporun 7’den 70’e herkesin rahat oynayabileceği hatta veteranların bile oynaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“SPOR’DA ESAS OLAN ALT YAPIDIR”

Her Spor’un can damarı alt yapı olduğunu ifade eden Yüksel, “Masa Tenisi Spor’unu her kesim kolaylıkla yapabilir ama Tabi bunun spor da esas olanı alt yapıdır. Alt yapısında da Kahramanmaraş’ta büyük bir başarı sağladığını görüyoruz. Masa tenisinde Bölgelerde 1’inciliklerimiz var. Masa tenisini sevmeye sevdirmeye çalışacağız. Burada yaptığımız çalışma, bundan sonra yapacağımız çalışmaların ön ayağı olacaktır. Bu çalışmaları vatandaşlara tanıtarak, çocuklarını spora yönlendirmelerini sağlamak istiyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren spor aktivitelerinde kulüplerin ve sporu seven, spor ile iç içe yaşayan herkesin yanında olmaya gayret gösteriyoruz ” ifadelerini kullandı.  

 

“SPORDA ÇITAYI YÜKSELTİP ŞEHRİMİZİN SPOR ŞEHRİ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İl Temsilciliği olarak Kahramanmaraş’ın hak ettiği yerde olmadığını düşünen Yüksel, “Hedeflerimiz arasında Kahramanmaraş’ımızın bir spor şehri olması için başta sayın Belediye Başkanlarımızın bu salon gibi spor tesislerinin bizlere sunması ile bu sorunu ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Sorunlara ve isteklere çözümler üretiyoruz. Bu çözümlerin kalıcı ve sürekli olması için çalışıyoruz. Masa tenisi yaşlılıkta azaymr’ı engellediğini duymuştum. Bunun yanı sıra dikkat eksikliği hiper aktif gibi günümüzün çağın sorunlarına ilaç oluyor. BU sporu Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm bürokratlarımız bu sporu yapıyor. İnşallah bu sporu Kahramanmaraş’ımızı daha iyi bir şekilde üst seviyelere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sporda çıtayı yükseltip ilimizi bu alanda hak ettiği değere, başarıya kavuşmasını istiyoruz. Bunun içinde yoğun bir tempoda çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

“OBEZİTENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN SPOR YAPALIM”

Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıkar birimi sorumlusu Merve Koçer ise Halk Sağlığı müdürlüğü olarak biz spor’u yaygınlaştırma çabası içerisindeyiz diyerek şu ifadeleri kullandı.  Kahramanmaraş Halk Sağlığı müdürlüğü olarak bu tür organizasyonlarla halkı spor’a davet edeceklerini ifade eden Koçer, “Çünkü Tüm dünyanın sorunu Türkiye de de ne yazık ki %71.9 nüfus oranımız hareketsiz bir toplum.  Bunu da yaymak için Küçük yaşlarda özellikle başlatacağımız alışkanlıklarla yaygınlaştıracağımıza inanıyoruz. Bugün burada geleneksel olarak 3. düzenlediğimiz raketini kap, yaşamına hareket kat turnuvası nedeni ile buradayız. Gençlik Hizmetleri ile birlikte düzenlediğimiz 2. gün sürecek olan bu turnuvaya 210 sporcumuz katıldı. Geçen yıla nazaran 2. katına çıktı katılımcı sayımız.  Obezite ile mücadele için insanları spora yöneltmek için her yıl yaptığımız bir turnuva. İstiyoruz ki bugün de ileri ki hayatınızda sağlık sorunlarınız olmasın. Hem spor yapıp hem eğlenerek en güzel spor yollarından birini denemiş olacağız” dedi.

 

“BUNA BENZER SPORLA ALAKALI PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

Halk Sağlığı olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sağlıklı yaşam ve obezite’yi önlemek için birçok projeye imza atacağız diyen Koçer; “Çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması ve gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için bu gibi projelere imza atacağız. Bu müsabakamız hem il merkezinde hemde ilçe merkezimizde etkinliğimiz devam ediyor. 16 yaş altı ve 16 yaş üzeri sporcularımızın katılım sağladığı bu müsabakamızda Amatörler,16 yaş üstü erkek, 16 yaş altı erkekler ve Bayanlar olmak üzere 4 kategoride turnuvamız devam ediyor. Biz Halk sağlığı olarak Masa tenisi başta olmak üzere birçok sportif faaliyetlerle gençlerimizi hareketli yaşama kazandırmayı planlıyoruz. Bugün burada Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz, Halk Sağlığı müdürümüz, Herkes için Spor Derneğinden arkadaşlarımızla beraber raketini kap yaşamına hareket kat projesini gerçekleştirdik. Burada bize destek veren Kahramanmaraş Gençlişk Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne Masa Tenisi İl Temsilciliğinden Adem Morkaya ve Müsabakada Hakemlik yapan arkadaşlarımıza, turnuvamıza katılan bütün sporcularımıza çok teşekkür ediyor başarılar diliyoruz” dedi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü