Referanduma adım adım “EVET”

Referanduma adım adım “EVET”

Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, yaklaşan referandumun önemine vurgu yapmak için kendine ait işyerinde “Evet” yazılı özel ayakkabı tasarladı.

07 Mart 2017 - 13:38

Örnek olarak yaptığı 38 numara kadın ayakkabısına sim sırma ile Evet yazısını işleyen Köfte, amacının; Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan 16 Nisan Referandumuna dikkat çekmek olduğunu söyledi. Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, işlemesinin 3 gün sürdüğü Evet yazılı özel tasarım ayakkabı için “Artık dost başa, düşman ayağa bakmıyor. Çünkü herkes Evet için adım atıyor” dedi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve ülkemizin bu zor zamanında düşmanın daha acımasızca davrandığını kaydeden Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, düşmanla daha etkin bir mücadele edebilmemiz için anayasa değişikliğinin bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Oylanacak olan yeni anayasanın yürütmenin elini güçlendirdiğini belirten Köfte, “Günümüz şartlarında mevcut sistem Türkiye’nin beklentilerini karşılamıyor. Biz, artık sosyo-ekonomik kalkınma alanında her geçen gün ciddi adımlar atan bir ülkeyiz. 15 yıldır seçilmiş iktidar mevcut sistemle Türkiye’yi bir yere kadar getirebildi. Ve sistem belli bir yerde tıkanmalar yaşanmasına neden oluyor. Türkiye’nin ekonomi, sağlık, siyaset yani aklınıza gelebilecek her alanda daha ileriye gitmesi için bu değişime gerçekten çok ihtiyaç var. Aksi takdirde Türkiye, bu sistemle daha geriye gitmek durumunda kalacaktır” dedi.


Karar almada, yasamada, yürütmede, personel atamada mevcut sistemin kullanılmaz hale geldiğini kaydeden Başkan Ali Köfte, şöyle konuştu: “Dünya hızla değişiyor. Doğal olarak şartlar da değişiyor. Ekonomisi, siyasi istikrarı güçlü olan ülkelerin siyasi yaklaşımı ve bu noktada kurdukları siyasi bloklar da değişiyor. Her şey değişirken; Türkiye’nin de değişmesi gelişmesi gerek. Ama sanki bu mevcut sistem Türkiye’nin ayağına bir pranga gibi takılmış da ne zaman atağa geçsek; tökezletiyor. Türkiye’nin geçmiş dönemdeki büyük siyasetçilerine baktığımızda ülkeyi nasıl yönetmeye çalışmışlar? Atatürk, Menderes, Özal ve Tayyip Erdoğan, parlamenter sisteme rağmen, güçlü kişilikleri ve büyük kamuoyu destekleriyle ülkeyi, Başkanlık Sistemi şeklinde yönettiler ve başarılı oldular. Adı konulmamış başkanlık sistemi bu dört lider tarafından uygulandığı ve başarılı olunduğu için, bu değişime Evet dememiz gerekiyor.”

Yeni anayasa değişikliğinin muhalefetin lanse ettiği gibi aksi bir şey olmadığını vurgulayan Köfte, yeni sistemin çok doğal olduğunu ifade etti. Başkan Ali Köfte, “Cumhurbaşkanı, devletin başıysa, orduların başkomutanıysa ve halk tarafından seçilecekse, O Cumhurbaşkanının ülkeyi yönetmesinden daha doğal ne olabilir. Seçimle iş başına gelecek Cumhurbaşkanı´nın, bugüne kadar olduğu gibi başbakanlarla didişmek yerine, icranın başı olmasının mantıklı ve daha güvenilir olduğuna inandığım için ben, Evet diyeceğim” şeklinde konuştu. Evet, yazılı ayakkabının vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini dile getiren Köfte, örnek bir çalışma yaptığını; ancak talep olması durumunda özel üretim yapabileceklerini aktardı. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın