Referandumla fiili uygulama resmiyet kazanacak

Referandumla fiili uygulama resmiyet kazanacak

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, meclisten geçen anayasa paketi değişiklinin referandumla kabul edilmesiyle beraber ülkedeki fiili uygulamanın resmiyet kazanacağını söyledi.

27 Ocak 2017 - 20:37

Türkiye modeli başkanlık sistemine ilk günden itibaren kamuoyunun ciddi destek verdiğini belirten Debgici, “Önümüzde bir referandum süreci var.Bizim de amacımız her zaman olduğu gibi Dulkadiroğlu’nda da Kahramanmaraş’ta da en güzel neticeyi almak. Tabii ki bu parti seçimi değil,yerel seçimdeğil, genel seçim değil, referandum!Yani halk oylaması.Mecliste kabul edilen 18 maddenin halkın oylarıyla anayasa değişikliği şeklinde geçmesi ve ülkemizde fiili olarak uygulanan sistemin resmiyete dönüşmesi aslında!Bu da Cumhurbaşkanlığı sistemi, başkanlık sisteminin Türkiye modeli. İnşallah halkımız da bu iş çıktığından bu yana çok büyük teveccüh gösteriyor” dedi.

Yapılacak referandumda iyi bir netice ile anayasa değişikliğinin onaylanmasını beklediklerini kaydeden AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak ciddi gayret göstereceklerini söyledi.

Türkiye'de birçok kesimden anayasa değişikliği noktasında olumlu tepkiler geldiğini belirten Debgici, şöyle konuştu: “Malumunuz spor dünyasından,sanat dünyasından ve iş dünyasından birçok vatandaşımız çeşitli şekilde videolarla veya diğer alanlarda paylaşımlarla bu referandumdaki tutum ve görüşlerini belirtiyorlar. Bizler de şunu diyoruz: büyük ve güçlü Türkiye için yeni Türkiye yolunda, güçlü yarınlar için mazlumların ve mağdurların sesi olmak için biz varız diyoruz. Dulkadiroğlu ilçemizin sevgili hemşerileri sizlere de var mısınız? Kahramanmaraş'ta var mı?İnanıyoruz ki hep beraber varız.Bunu da referandumda hep birlikte göstereceğiz, diyorum.Bu oylamanın ve çıkacak neticenin memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Kamuoyunun anayasa değişikliğine olan ihtiyacı 15 Temmuz’da açık bir şekilde gördüklerini aktaran Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Debgici, şu açıklamalarda bulundu: “Bu parti seçiminden öte önceden parti seçimlerinde almış olduğunuz sonuçlar belli. Dulkadiroğlu olarak AK Parti olarak en son 1 Kasım 2015'te yüzde 82 oy almıştık Fakat burada bir siyasi birliktelikte söz konusu birleşme olarak değil de 15 Temmuz’dan sonra Türkiye'deki durumu hep beraber gördük.Toplumun her kesimi yan yana geldi ve darbecilere, teröristlere dur, dedi.Bunun neticesinde değişiklik oldu dolayısıyla şu an hem MHP hem AK Parti hem de diğer partilerden birçok kişi veya siyasi görüşlerden kişiler bunu değerlendirecek.Sanki birlikte bir referanduma çıkmış gibi olacak. Fakat her parti kendi programını kendine göre yapacak”

YENİ PARTİ BİNASI HİZMETE GİRDİ

Uzunca bir süredir çalışmalarını yürüttükleri yeni parti binalarının faaliyete başladığını ifade eden Debgici, şunları kaydetti:“Elhamdülillah Pazartesi gününden itibaren çalışmalarımıza yeni binamızda başladık. Tabii ki tüm teşkilat mensuplarımız uzun süredir bunu bekliyordu.İl başkanımız ve belediye başkanlarımızın gayretleriyle burayı tamamladık ve faaliyetlerimize başladık. Öncelikle Dulkadiroğlu ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun, diyorum.İnşallah bu bina da görev yapacak herkese hayırlı hizmetler yapmak nasip olur.Bu vesileyle de tüm vatandaşlarımızı her zaman burada ağırlamaktan onur duyarız.Onları buraya bekliyoruz inşallah!” (HABER-FOTOĞRAF: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x