Rektör Can, III. Uluslararası Farkındalık Kongresi’ne katıldı
Reklam

Rektör Can, III. Uluslararası Farkındalık Kongresi’ne katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Çanakkale’de gerçekleştirilen III. Uluslararası Farkındalık Kongresi’ne katıldı.

10 Aralık 2019 - 01:14

ÇOMÜ Troya Kültür Merkezinde çok sayıda protokol mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Özlem Yayıntaş yaptı. Yayıntaş, sağlık bilimleri, sosyal bilimler, eğitim bilimleri, fen bilimleri ve güzel sanatlar gibi birçok alana açık olan ve disiplinlerarası çalışmalara yer verilen konferansın temel amacının farkındalık kavramı çerçevesinde bir akademik platform oluşturmak olduğunu söyledi.

Kongrede konuşma yaparak üniversitemiz ile ilgili bilgiler veren KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazı Can, ÇOMÜ ile birlikte bir çalışma yürütüyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kahramanmaraş’ı ve KSÜ’yü her platformda farklı yönleriyle anlatma çabası içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, çevremizde ve dünyadaki gelişmeleri, ülkemiz ve yurtdışından bilim insanlarının katılımıyla bilimsel zeminde tartışmaya açan III. Uluslararası Farkındalık Kongresi’nin faydalı olması temennisinde bulundu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, etkinliğin gerçekleşmesi için emek verenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında bireysel farkındalığın gelişmediği yerde toplumsal farkındalığın gelişemeyeceğini belirterek, “Farkında olmak, bilmek güzeldir. Ancak bilmenin gereğini yerine getirmek gerekir. Bunun içinde en önemli yol eğitim öğretimdir. Farkındalık burada başlar öğretim bilginin aktarılmasıdır ama eğitim onun hayata, davranışlara aktarılmasıdır.” dedi.

Rating Akademi Müdürü, ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin de, “farkındalık” kavramı ve farkındalığın artmasıyla çözülebilecek bireysel ve toplumsal sorunlara dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Rating Akademi Akademik Danışmanı Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Berksoy ise ÇOMÜ Teknopark bünyesinde Ar-Ge hizmeti veren Rating Akademi ile ilgili bilgiler aktardı.

Filibe Belediye Başkan Yardımcısı Krassimir Asenov da açılışta kısa bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı.

Açılış konuşmalarının ardından kongre oturumlarına geçilirken, “Eğitim, Üniversiteler ve Kalkınma” konulu bu oturumda, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can “Öğretmen Eğitiminde KSÜ Modeli̇; “Kuramı Uygulamaya Taşıyabi̇len Okuryazar Li̇der Öğretmen” isimli bildirilerini sundu.

“Tarım Ve Farkındalık” konulu panel oturumunda ise KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, “Tarımda Model Öneri̇si̇; Mi̇kro Havza Bazlı Bütünleşi̇k Üreti̇m Modeli̇” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Program; konferans, ÇOMÜ’de bilimsel, sanatsal, sosyal, etkinlikler ve atölye çalışmaları ve hediye takdimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x