Rektör Can TUDSAK-2019 onur konuğu oldu

Rektör Can TUDSAK-2019 onur konuğu oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 27-30 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen II. Türk Dünyası Uluslararası Sosyo-Ekonomik Stratejiler Kongresi’ne (TUDSAK-2019) onur konuğu olarak katıldı.

31 Ekim 2019 - 17:46

Antalya Mirage Park Resort’ta gerçekleşen TUDSAK-2019 açılış programında konuşan KSÜ Rektörü Can, Çin Seddi’nden Adriyatik’e kadar uzanan coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin dil, din, kültür birliğinin önemine vurgu yaptı. “Bu ortak değerlerimizi eğitim, bilim, iktisat, hukuk, yönetim, ticaret ve benzeri alanlarda da ortaklıklar gerçekleştirerek güçlendirmeliyiz.” diyen Rektör Can, “Türk Dünyasındaki birlik ve beraberlik, güç dengesini değiştirecek ve mazlumların sığınağı olagelmiş medeniyetimizin güç birliği, farklı coğrafyalarda süregelen zulmü sona erdirecektir. Bu birliği sağlamak, birbirimizin dertleriyle hemhal olmakla ve ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım” düsturunu ilke edinmekle mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Global Düşünce Milli Faaliyet” sloganıyla birçok sivil toplum kuruluşu, üniversite ve kamu kurumu tarafından desteklenen TUDSAK-2019, Türk Dünyası’ndaki sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliği potansiyelini sunulacak tebliğler aracılığıyla arttırmayı, farklı disiplinlerin iletişim ve işbirliği süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

‘Türk Dünyası’nın Eğitim, Kültür ve Sosyal Yapısı’ temalı TUDSAK-2019 kapsamında; ‘Türk Kültürü, Dili ve Edebiyatı Türk Dünyası’nda Din ve İnanç Meseleleri’, ‘Türk Dünyası Ülkeleri Eğitimi Meselesi’, ‘Türk Dünyası Ülkeleri Folkloru ve Araştırmaları’, ‘Türk Dünyası Ülkeleri Toplulukları ve Kültürü’, ‘Türk Dünyası Tarihi’, ‘Türk Sanat Tarihi Çalışmaları’, ‘Türk Dünyası Kadın Çalışmaları’, ‘Türk Dünyası Enerji Politikaları ve Stratejileri’, ‘Türk Dünyası Ülkeleri Arasında Ekonomik, Mali, Siyasi İşbirliği Yönelik Stratejiler’, ‘Türk Dünyası Ülkelerinde Muhasebe ve Denetim’, ‘Türk Dünyası Ülkelerinin Çevre Ülke ve Toplumlarla İlişkileri’, ‘Türk Dünyası Ülkeleri Arasında Teknolojik Buluşlar ve Teknoloji Transferleri’, ‘Türk Dünyasında Spor’, ‘Türk Dünyasında Demografik Gelişmeler (Yaşlı Nüfus Sorunu)’, ‘Türk Dünyasında Turizm Sektörü’, ‘Türk Dünyasında Yerel Yönetimlerin İş Birliği’, ‘Türk Dünyası İletişim Önemi’ konularında bildiri sunumları gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...