Rektör Deveci’nin son durumu ne?

Rektör Deveci’nin son durumu ne?

Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesut Tuğrul, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'nin son durumu köşesine taşıdı. İşte Tuğrul'un Rektör Deveci için kaleme aldığı " Rektör Deveci’nin son durumu ne?" adlı köşesi..

15 Mart 2018 - 04:22

Rektör Deveci’nin son durumu ne?

Uzun zamandır Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki yönetimi eleştiriyorum. İlk önce bazı gazeteci arkadaşlar bana karşı çıksa da; ‘rektör sana gösterecek, seni süründürecek. Adamın hiçbir suçu günahı yok, niye bu kadar yazıyorsun’ deseler de bugün benim haklılığımı ve Rektör’ün üniversiteye zarar verdiğinin farkına vardılar.

Yani Rektör Bey’in üniversiteye zarar verdiği fikrinde birçoğuyla aynı çizgideyiz.

Rektör Bey’i bana karşı savunanlar, hatta arkamdan atıp tutanlar, ‘beni kıramadığım bir ağabey götürdü, biz konuştuk, istersen seni de götüreyim Rektör Bey’e’ diyenler bugün 180 derece dönmüş durumdalar.

En başından yazdığım gibi hiçbir alıp veremediğim olmadığı, tüm samimiyetimle insan olarak şahsına saygı duyduğum, sadece yönetim tarzını eleştirdiğim Rektör Bey’in hem Mesut Tuğrul olarak hem de mensubu olduğum yayın kuruluşu olarak KSÜ’yü iyi yönetemediği için gitmesi için çok çaba sarfettim.

Bu çabamda uzun süre yalnız kaldım, tek başıma belki de birçok meslek taşımı karşıma aldım. Ama yılmadan, memleketin üniversitesine verdiği zararı gözönüne alarak bu uğurda yolumu çizdim.

Dün Rektör Bey’i bana karşı savunanlar bugün isim vermeden Rektör Bey’in yazısının yazıldığı YÖK Genel Kurula sunulduğu, genel kuruldan açığa alınma yazısının çıktığı ve bugün yarın görevden alınacağı haberleri, makaleleri çoğalmaya başladı.

Bana karşı çıkan ve büyük bir maddi tazminatla karşılayacağımı belirten o meslektaşlarım bugün onlarda Rektör Bey’in üniversiteye ve memlekete zarar verdiği düşüncesiyle kalemlerini eline aldılar.

Şimdi Rektör Bey’in durumuyla ilgili şehirdeki spekülasyonlara bu işi yakından takip eden bir gazeteci olarak son noktayı koymak istiyorum.

Rektör Bey’i savunan bir Belediye Meclis Üyesi ağabeyime ‘sadece Rektör Bey’i eleştiren bir yazı daha yazacağım ondan başka yazmayacağım’ sözünü tutarak (Bu yazı durum tespiti, eleştiri değil) bu yazımı yazdım. Çünkü son eleştiri yazım Rektör Bey’in görevden alınması sonucu olacak ve bunun da çok uzun bir süre olacağını zannetmiyorum. Tek bir eleştiri hakkımı ise görevden alındığında kullanacağım.

Sayın Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ve KSÜ’deki bazı ihalelerdeki usulsüzlüklerle ilgili YÖK Denetleme Kurulu önce inceleme ardından ise soruşturma yapmıştı. Soruşturmayı tamamlayarak Rektör Deveci’nin açığa alınma yazısı YÖK Başkanı Yekta Saraç’a iletildi. Daha önceden ismini sadece Ulusal TV’lerde duyduğumuz YÖK başkanının ismini de bu arada ezberlemiş olduk.

Bilindiği üzere Rektör Deveci’ye yakınlığı ile bilinen YÖK Başkanı Yekta Saraç Sayın Deveci’nin arkasında sağlam ve dik durdu. Şuan Rektör Bey’in açığa alınma yazısı YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın masasının üzerinde. Rektör Bey’in yazısı bazı meslektaşlarımın kulaktan duyma bilgilerle YÖK Genel Kurulundan çıktığı haberleri de yanlış. YÖK Başkanının masasında olan yazı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Çünkü Sayın Saraç Cumhurbaşkanımıza durumu izah edip onay aldıktan sonra YÖK Genel Kuruluna açığa alınma yazısını sokarak Deveci’yi görevden alacak.

Ak Parti eski İl Başkanı Ahmet Özdemir’in de aday gösterilmemesinin kararının alındığı Milletvekillerinin Ankara’da Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiği toplantı da Rektör Bey’in konusu gündeme getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi. Hatta kongre günü burada da konu Sayın Cumhurbaşkanımıza bir milletvekilimiz tarafından yine iletildi. Bu arada Rektör Deveci ise Milletvekilinin kendisiyle ilgili yaptığı bu hamlesine, Milletvekilinin çok yakın bir akrabasının yerini değiştirerek cevap verdi.

YÖK Başkanı Cumhurbaşkanımızla ne zaman görüşeceği belirsiz olup belki bugün belki yarın belki de bir ay sonra, onay alındıktan sonra rektör Bey o zaman alınabilinir.

KSÜ Rektörü Deveci’nin durumu Kahramanmaraş’ta memleket meselesi haline gelirken, iktidar, muhalefet, STK, iş dünyası bu kadar rahatsızken, Deveci’nin ‘ben ikinci dönemde buradayım’ demesi ve Mahir Ünal’a rağmen, Milletvekillerine rağmen, iş dünyasına rağmen, muhalefete rağmen görevine devam etmesi bir ayrıcalık mı? Şehir olarak utanılması gereken bir olay mı? Buna da siz karar verin…. (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x