Remzi Usta’ya iki ödül birden!

Remzi Usta’ya iki ödül birden!

Kahramanmaraş paçasının bir marka haline gelmesinde ve ününün Türkiye genelinde yayılmasında gösterdiği gayretler nedeniyle Remzi Ulaş’a iki plaket birden verildi. Ulaş, plaketlerini Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile Kahramanmaraş Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kanbur’un elinden aldı.

23 Kasım 2016 - 07:27 - Güncelleme: 23 Kasım 2016 - 12:55

Kahramanmaraş Esnaf Odaları Başkanları Remzi Usta için toplandı. Kahramanmaraş Mado Evinde Remzi Usta için düzenlenen törene yaklaşık 12 Oda Başkanı ve Lokantacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Maraş’ın milli yemeği olan paçasını tüm Türkiye’ye tanıttığı gerekçesiyle Remzi Usta için düzenlenen ödül törenini değerlendiren Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, şöyle konuştu: “Lokantacılar Odası Başkanımız Erdal Kanbur kardeşimizin odaya kazandırmış olduğu yeni vizyon çerçevesinde bugün hem Maraş hem Türkiye genelinde paçamızın ismini duyuran, paçamızı tanıtan Remzi Ustamıza bir plaket vermek için toplandık. Biliyorsunuz Lokantacılar Odası Başkanımız Erdal Bey daha önce de paçamızı tescil etmişti. Bunun programı için burada toplandık. Bu sayede oda başkanlarımızla bir araya geldik. Ben arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Diğer esnaflarımızın da buradan örnek alarak kendilerini geliştirmesi hem Maraş’ımızın tanıtımı açısından hem kendilerinin gelişimi açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda hem ayrı ayrı odalarımız hem de Esnaf Odaları Birliğimiz her zaman esnaflarımızın yanında ve yardımındadır.”


Kahramanmaraş paçasının bir marka olarak tescillenmesinde büyük emekleri olan Kahramanmaraş Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kanbur ise gece hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben bir Kahramanmaraş sevdalısı olarak gerçekten esnaflarımıza sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Onlar desteklenmeli ki yaptıkları her şeyle Kahramanmaraş’ı temsil etsinler.


Kahramanmaraş’ın paçasını diğer şehirlerimize empoze etmek, oradaki insanlara tanıtması bakımından gösterdiği gayretler için bugün Remzi Ustayı ödüllendirdik. Gerçekten Kahramanmaraş’ın adını, bayrağını nereye götürürse götürsün bir Kahramanmaraşlı olarak Remzi Ustayı kutluyorum. Ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan diğer esnaflarımızı da kutluyorum. Burada diğer ustalarımızın da bu gibi şeylere el atmasını istiyorum ki Kahramanmaraş’ımızın yemek kültürü dünyanın her tarafına tanıtsınlar.”


Gecede iki ödül birden alan Kahramanmaraşlı Paça Ustası Remzi Ulaş ise duygularını şu ifadelerle açıkladı: “Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sayın Ahmet Kuybu ve Kahramanmaraş Lokantacılar ve Pastaneciler odası Başkanı Sayın Erdal Kanbur beylerin düzenlemiş olduğu ödül töreninde plaketimi bizzat başkanlarımın elinden aldım. Ödül aldığım için gerçekten çok mutlu ve gururluyum. Beni bu ödüle layık gördükleri için başkanlarıma teşekkür ediyorum.


Biz, Kahramanmaraşlı esnaflar olarak çok şanslıyız. Çünkü her zaman esnafın yanında olan ve esnafın dertleriyle dertlenen başkanlarımız var. Ben bu ödülleri hem Maraş dondurmamızın ününü uluslararası arenaya taşıyan, Kahramanmaraş’ın tanıtımına ciddi katkılar yapan Sayın Erdal Kanbur’dan; hem de Kahramanmaraş esnafına ahi evren ruhunu aşılayan ve her zaman esnafın safında yer alan değerli Başkanımız Sayın Ahmet Kuybu’dan aldım. Ben bir memlekete sevdalısı olarak bu başkanlarımızın izinden gidiyorum.” (KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın