Ressamlardan deprem ve diriliş resim sergisi 

Ressamlardan deprem ve diriliş resim sergisi 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, bölgenin tanınan ressamlarının eserleri ile gerçekleşecek olan “Diriliş Sanat Çalıştayı ve Sergisi” asrın felaketi aynı zamanda Kahramanmaraş Kurtuluşu’nun yıl dönümü nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek giriş salonunda gerçekleşecek.

10 Şubat 2024 - 01:47

Program hakkında bilgi veren Mehmet Akif Orçan, konuşmasına: “Diriliş başlığıyla bu anlamlı program Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve mutfağında emek veren tüm ekibe şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 
Bölgenin tanınan ressamlarından Mehmet Akif Orçan küratörlüğünde gerçekleşecek.
Orçan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “11 ilin etkilendiği ve tüm Türkiye’yi yasa boğan acı günleri geride bırakmayı diliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, acıları olan vatandaşlarımıza sabır ve şifa diliyoruz. Yaşadığımız sürece her kurumun veya mesleğin farklı desteği olurken elbette bizim de mesleğimiz sanat olduğu için buradaki amacımız şubat ayı, deprem ve Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunu anarak ve yeniden dirilişi, bir sosyal sorumluk bilinciyle kentimizin kültür, sosyal ve sanat hayatını iyileştirmek…Biz bu bilinçle bir araya geliyoruz. Şubat ayı hep karşımıza çıkacak! Ve biz sanatla toplumsal yaralarımızı sarmak için sanat iyileştirir sloganı ile yola çıktık. Alanında uzman ressamlardan oluşan 15 sanatçımız bu sorumluluğa hizmet ediyor olacak” ifadelerine yer verdi.
Orçan, davetimize icabet eden arkadaşlarımızın yaşadığımız süreci kendi üsluplarıyla akrilik veya yağlıboya tekniği ile tuvallerine aktaracaklarını söyledi.
Etkinlik, 9-10 Şubat tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek giriş salonunda halka açık performans sergilenecek.
Çalıştay sonunda eserlerin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin koleksiyonuna dahil olacağını söyleyen Orçan: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adına 2020 yılında biz yine milli mücadelemizin 100.yılında da böyle bir çalıştay düzenlemiştik. İşte o eserlerden oluşan resimlerin sergisi de bu program ile seyircinin beğenisine sunulacak.  Bu sosyal sorumluk adına Büyükşehir Belediyemiz Şubat Ayı Kahramanmaraş Diriliş Programı çerçevesinde bizlere Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde ev sahipliği yapacak. Programa Öğr. Gör. Ahmet Akkurt, Doç. Ali Koç, Harun Keklik, Doç. Mehmet Akif Kaplan, Doç. Dr. Mehmet Ali Büyükparmaksız, Arş. Gör. Nazif Gür, Nurşen Gülden, Ömer Ünsal, Doç. Rabia Demir, Şükran Taşlıyan, Yasin Canlı, Öğr. Gör.Dr. Yeşim Ermiş, Ar.Gör.Dr.Yunus Kaya ve Yunus Torun eserleri ile yer alacaklar. En güzel duygu dolu eserleriyle katkı sağlayan değerli ressam dostlarımı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x