RTÜK, Aile Dostu Dizi ve Filmlere Teşvik Verecek

RTÜK, Aile Dostu Dizi ve Filmlere Teşvik Verecek

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, televizyonlarda yayınlanan aile dostu dizi ve filmlere para teşviki vereceklerini ve bu uygulamanın hayata geçirilmesi için fazla bir engelin kalmadığını ifade etti.

21 Eylül 2017 - 11:55 - Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 12:08

RTÜK’ten aile dostu dizi ve filmlere para teşviki geliyor. Konu ile ilgili açıklama yayınlayan RTÜK Başkanı Yerlikaya, “Uygulamanın hayata geçirilmesi için önümüzde çok fazla engel kalmadığını düşünüyorum. İnşallah 2018 yılı içerisinde teşvik verilmesine başlayacağız. Bütçemize koyuyoruz. Önce ilkeleri belirleyeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Yerlikaya, "İnşallah teşvik uygulamasıyla ilgili önümüzdeki günlerde müjdeyi vermeyi düşünüyoruz, bunu bütçemize de koyuyoruz. Yayıncılarımıza bir nebze de olsa destek vermeyi düşünüyoruz. Çünkü dizilerin, filmlerin aile dostu olmasını istiyorsak bizim de destek vermemiz lazım. Sadece müeyyide uygulamak değil teşvik de önemli” diye konuştu.

2018 Yılında Başlanacak

KHK’lar ile dostu dizi ve filmlere teşvik verilmesine yönelik yasal altyapının da oluşturulduğuna dikkat çeken RTÜK Başkanı, bu konuda şunları dile getirdi: "Dolayısıyla uygulamanın hayata geçirilmesi için önümüzde çok fazla engel kalmadığını düşünüyorum. İnşallah 2018 yılı içerisinde teşvik verilmesine başlayacağız. Bütçemize koyuyoruz. Önce ilkeleri belirleyeceğiz. Bakanlığımızla aile dostu dizilerin, filmlerin, yapımların hangi ilkelere göre belirleneceğini görüşüyoruz. Alınacak ilke kararları sonrasında da bu tür dizi, film ve yapımlara destek vermeyi düşünüyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x