RTÜK Şikayet ve Whatsapp İhbar Hattı Numarası

RTÜK Şikayet ve Whatsapp İhbar Hattı Numarası

RTÜK açılımıyla birlikte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu anlamına gelmektedir. Kurumun amacı ise Türkiye’de hali hazırda faaliyet gösteren televizyonların ve radyoların yayınlarını denetleme görevini üstler.

16 Eylül 2017 - 22:11

RTÜK Şikayet ve Whatsapp İhbar Hattı Numarası

RTÜK açılımıyla birlikte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu anlamına gelmektedir. Kurumun amacı ise Türkiye’de hali hazırda faaliyet gösteren televizyonların ve radyoların yayınlarını denetleme görevini üstler. Üst kurul, televizyonların ya da radyoların kanunlara aykırı belli tutum ya da yayınlar üzerinde denetleme hakkına sahip bir kuruluştur. Belli bir şikayet ya da uyumsuzluk bulunduğunda yetkili birimi uyarma görevindedir. Bu uyarı haklarınca karşı taraf tutum ve yayınlarında değişiklik göstermezse bir ila on iki kez yayını durdurma hakkına sahiptir.

Durdurulan yayınların zamanında ise reklamsız olarak ilgili kurumların hazırlattığı sağlık ve çevre ile ilgili programlar yayınlattırılır. Trafik, kadın ve çocuk hakları, fiziksel ve ahlaki gelişim, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklara karşı mücadele, Türk dilinin güzel kullanımı, eğitim ve kültür alanlarında yayınlar yapılır. Tüm bu yayınların yapılması üzerine halen aykırılığın devam etmesi üzerine yasada belirtilen miktar gereğince adli para cezası uygulanır. Bu uygulamaların devamında yıl içerisinde aykırılığın tekrarı halinde cezai işlem yüzde 50 oranında arttırılır. Ve 3. Kez bu durum gerçekleştirilirse ihlalin ağırlığına göre 1 yıl kadarınca uygulanan izin geçici olarak durdurulur.

Radyo programlarından daha çok televizyon programlarındaki görsel içerikler Türk aile yapısına uygun olmasının aksine yayınlar yapılırsa, toplum ahlaki düzeninin bozulmasına yönelik te yaptırımlar uygulanabilir. Sonuçta genel izleyici kitlesinin maruz kaldığı görüntü alanlarında belli ahlaki değerlerin korunması ve bunun sürdürülebilmesi gereklidir. Aksi bir durum seziyorsanız bunu ilgili numaraları arayarak bildirebilirsiniz. Kurul da bu bildiri üzerine takip ya da inceleme başlatarak olayın haklılığına dair bilgi toplar. Gerekli ihlal varsa da bunun gereğini yapar. Rtük için şikayetlerinizi 444 1 178 numarasını tuşlayarak iletebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi