Şahin çırçır sorunu bitti

Şahin çırçır sorunu bitti

Kahramanmaraş-Adana karayolu üzerinde 6-7 yıldır hukuk savaşı nedeniyle bir türlü yapılamayan yol için dün karar verildi. Adana karayolu üzerindeki şahin çırçır mevkiindeki alan bu hafta içerisinde başlanarak yolun tekrar 3 şeritli hale getirileceği öğrenildi.

01 Ağustos 2017 - 08:18

Kahramanmaraş-Adana karayolu 4. Km’sinde bulunana Şahin Çırçır’ın istimlak sorunu tamamen çözüldü. Onlarca ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı Şahin Çırçır mevkiinde çalışmaların önümüzdeki günlerde başlanarak çukur alanın doldurulacağı ve yolun üç şeritli hale getirileceği öğrenildi.

6-7 yıldır Valiliğin, Milletvekillerinin ve Belediyenin devreye girmesine rağmen geri adım atmayan yüklenici firmaya kötü haber yargıdan geldi. Özellikle karayollarının geçtiği güzergâhta bulunan alanların istimlakleriyle ilgili hukuki süreçlerin hızlandırılmasını yakından takip eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak müjdeyi verdi.

Yargıdaki tüm haklarını sonuna kadar kullanan firma davayı kaybetti. Konuyu yakından takip eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, dün itibariyle mahkemenin kararını verdiğini ve davanın kamu lehine sonuçlandığını söyledi. Dilipak; “Mahkemeyi kamu kazandı, artık Şahin Çırçırın mülkiyet sahiplerinden kaynaklanan istimlak sorununu mahkeme çözdü. Bu sorunun sene başında çözüldüğünü söylemiştik fakat firma yargıdaki tüm haklarını sonuna kadar kullanarak temyize gittiği için süreç uzadı. Mahkeme kararının ardından alanın tapusunun kamuya tesciliyle ilgili tapu kadastroya yazı yazıldı.” Dedi.

Şahin Çırçır sorununun çözümünde izlenen yolu da anlatan Dilipak, sorun yumağını ilmek ilmek çözdüklerini, hukuki sürecin tüm aşamalarını yakından takip ederek süreci hızlandırdıklarını söyledi.

Hukuki bin engel kalmadığı için yolun yapılmasına da en kısa zaman zarfında başlanacağını vurgulayan Dilipak; “Mahkeme kararını verdikten sonra kararı hızlı bir şekilde Karayolları Genel Müdürlüğüne ilettik. Artık sorun olmadığı için karayolları bölge müdürlüğü en kısa zamanda Şahin Çırçır mevkiindeki boşluğa dolgu yaparak yolu diğer alanlarla gibi standardını yüksek hale getirecek. Ayrıca Otogar kavşağından Aksu’ya doğru kullanılmayan 3’üncü şerit ise o bölümün yapılmasıyla kullanılmaya başlanacak” diye konuştu.

Dilipak bu tür güzergâhta mülkiyetleri olan vatandaşlara da seslenerek, yol için duyarlılık gösterilmesini istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı