Sahlep; Maraş’ta Yaz Kış Şifadır!

Sahlep; Maraş’ta Yaz Kış Şifadır!

“Elveda Doğalgaz Faturası, Hoş Geldin Çiçek Ihlamur ve Maraş Dondurması”…

30 Nisan 2018 - 23:11

Kahramanmaraş’ın doğasında yetişen ‘sahlep’ Maraşlı ustaların elinde kışın içimizi ısıtan sıcak bir şifa kaynağı olurken yazın sıcak aylarında içimizi serinleten doğal bir şifa kaynağıdır. Ana maddesi organik sahlep olan dondurma 4 mevsim ise tüketildiğinde bademciğe iyi gelir.

 

“Maraş Dondurması Sosyetenin Dilinde”

İstanbul’un yemyeşil ormanlarıyla oksijen deposu Beykoz ilçesinin Kavacık semtinde Okul Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kahramanmaraşlı işletmesi ‘Malatya Doğal Ürünler Pazarı’ yaz baharın gelişiyle şifa kaynağı helal gıda sertifikalı ‘ALPEDO DONDURMA’ ile anlaşma yaptı. Yaz baharın gelişiyle İstanbul’un iş, sanat ve sosyete cemiyeti üyelerinin yoğun yaşadığı konakların ana güzergahında yer alan mağaza da “Helal Gıda” sertifikalı “Maraş Dondurması” ile birlikte binbir çeşit şifalı bitkiler ve Anadolu’dan gelen doğal yöntemlerle üretilmiş ürünlerin hem satışını, hemde tanıtım yapıyor. Ürün çeşnisi ağırlıklı olarak Kahramanmaraş olan ‘Malatya Doğal Ürünler Pazarı’nda memleketinizde tattığınız eşsiz lezzetlerin neredeyse tamamına burada ulaşabilirsiniz. Bu şifalı bitkiler durağı nerede mi? İstanbul’un Beykoz ilçesinde Kavacık Mahallesi Okul Caddesi No 15/A adresinde (Kavacık Postanesi Karşısında) haftanın 7 günü sabah 9 akşam 9 sizlerin hizmetindedir. İnstagram üzerinden @malatya_pzr adresini takip etmeyi unutmayınız!

 

“Şifalı Bitki Kürünü Uzmanı Hazırlamalı”

Gazetemizin İstanbul fahri muhabiri Eyüp Kadir Kılcı’ya verdiği beyanatta; Dünya Sağlık Örgütü’nün Modern Tıbbın Tamamlayıcısı Geleneksel Tıp’ta çeşitli bitki karışımlarıyla elde edilen (ilaç değil) kürler vasıtasıyla şifa arayanların önemli duraklarından biri olan ‘Malatya Doğal Ürünler Pazarı’ yöneticisi Rahime Vişne Çevre herkes geleneksel tıp’ta bitki kürü karışımı yapamaz. Öncelikle eğitimli ve sertifikalı olmalıdır. İlgili kurumlardan yasal izinleri olmalıdır. Şifa arayan insanların hazırlanan kürleri güvenle alıp tüketebilmedir, dedi.

Sağlıklı koşullarda elde edilen doğal ürünlere ilgi ve alaka gün geçtikçe artmaya başladı. Yurttaşlar, Anadolu’dan zahire tutuyor. Tutamayanlar ise Doğal ürünler satış noktalarını tercih ediyor…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı