Sahte altına dikkat!

Sahte altına dikkat!

Altın fiyatlarının yükselmesi, yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ile düğünlerde altın takacak olan vatandaşları düşündürürken, dolandırıcılar sahte altın piyasaya sürmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da piyasaya sürülmeden yakalanan sahte altınlar sonrası Kahramanmaraş'ta Kuyumcu Esnafı olan Bülent İspiroğlu'na Sahte altının nasıl anlaşılacağını sorduk.

12 Şubat 2018 - 05:39

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Denizköşkler Mahallesi, Güzel Sokak’ta bulunan adrese baskın düzenledi. Ekipler binanın çatı katınını atölyeye çeviren 2 kişiyi gözaltına aldı. Atölyede yapılan aramalarda ise, üzeri ince bir tabakayla altın kaplanmış imitaston takılar ele geçirildi. Bu takıların yapımında kullanılan lehim makinesi, eğe, mercek, sitrik asit, sodyum fosfat, nitrik asit, siyanür ve çözeltisi ile 248 gram altın suyu ile kaplanmış satışa hazır sahte altın takılara da el konuldu. Bu tür durumlar sahte altının nasıl anlaşılacağı konusunda Kuyumcu İspiroğlu, Kahramanmaraş'ta Bugün gazetesine açıklamalarda bulundu.

İşletme Sahibi Bülent İspiroğlu yaptığı açıklamada, ''Sahte altınların anlaşılması iki kelime ile anlaşılacak bir şey değil. Bunun bir takım işlemleri var. bu işlemler sonrasında anlaşılabilir. Vatandaşların bir anda anlaması kolay değil. Halk arasında bilinen ısırma gibi değişik yöntemler ile anlaşılması mümkün değil. Dolandırıcışar altının fiyatının yükselmesi ile her türlü hileye başvurabiliyor. Çok iyi bilenleri bile aldatabiliyorlar. Bunun cihazları var onlar aldanmıyor o şekilde çözebiliyoruz'' dedi.

Kahramanmaraş piyasasında sahte altın bulunup bulunmadığı soruları üzerine ise, ''Biz henüz karşılaşmadık ancak dernekten aldığımız bilgiler doğrultusunda bunun zaman zaman denk geldiğini duyuyoruz diyerek altın fiyatlarının geleceğini yorumladı.

İspiroğlu, 38 yıldır bu sektörde olduğunu ve altının her zaman yükselme eğiliminde olacağını, şu anda altının düşmesi için bir neden bulunmadığını ve yükselme beklediğini söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x