Şair babanın şair kızları

Şair babanın şair kızları

Kahramanmaraş’ta 14 yıldır çeşitli konularda şiirler yazan Serdal Ceyhan’ın biri 13 diğeri 10 yaşında olan iki kızları 15 Temmuz darbe girişimini anlatan şiir yazdı. Küçük şairler şiirini Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi okuyucuları için paylaştı.

03 Şubat 2017 - 14:10

Kahramanmaraş’ta vatani görevini bitirip geldikten sonra şiir yazmaya başladığını belirten Ceyhan; “daha önceden şiir yazmıyordum fakat vatani görevimi tamamlayıp geldikten sonra işe girdim. İş stresiyle yazmaya başladım. İçinde bulunduğum sıkıntılarımı sayfalara dökmeye başladım. Belli bir süre sonra bir birinden güzel şiirler ortaya çıkmaya başladı.

Bazı müzik yapım şirketlerine müzik sözü yazıp gönderdim fakat bunları noter kaydı yaptırmadığım için sözlerini yazdığım parçalarıma başkaları sahip çıktı. Şimdi bazı ünlü şarkıcılarda sözünü benim yazdığım parçaları okuyorlar.

Bu bana ders oldu ve bundan sonraki yazdığım müzik sözü yazılarını kayıt yaptırıyorum. Şimdi başka bir müzik yapım şirketine gönderdim ve şuan onlardan dönüş bekliyorum” dedi.

Çocukları 13 yaşındaki Tenzile ile 10 yaşındaki Firdevs’in bir gün eve geldiğinde yazdıkları 15 Temmuz darbe girişimini anlatan şiirin kendini çok duygulandırdığını belirten Şair Serdal Ceyhan; “çocuklarımın bu zorlu süreçte duygularını bu şekilde kâğıda dökerek daha bu yaşta vatan sorumluluğu almaları beni gururlandırdı.” Dedi.

Kardeşi Firdevs ile şiiri yazan Tenzile Ceyhan ise şöyle konuştu, “15 Temmuz darbe girişiminin tüm detaylarını medyadan takip ettim. Olayı kimlerin gerçekleştirdiğini ve devletin içine kadar giren bu insanların hangi yollarla bu işe giriştiklerini okudum. Milletimizin o gece direnişlerine şahit oldum ve bizde ailecek o gece meydanlara çıktık. Sonra kardeşimle oturup duygularımızı şiire dökmek istedik ve ortaya bu şiir çıktı.” diye konuştu

İşte iki küçüğü şairleştiren 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili şiir;

 

Topladılar gençleri örgütlediler,

Yetiştirdiklerini öne çektiler

Gariban Fukaralar boyun bükerken

Kendi elemanlarını yerleştirdiler

 

15 Temmuz gecesi hain darbesi

Başaramaz zalimin tankı güllesi

Seslenir medyada reis çıkın sokağa

Görecekler nasılmış halkın sillesi

 

Meydanlara toplanıp durun dediler

Darbe yapamazsınız göndermediler

Ömer Halisdemir’in her damla kanı

Kalbimize damlıyor hiç bilmediler.

(KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x