ŞampiyON BİR Efsane

ŞampiyON BİR Efsane

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde üst üste ikinci, toplamda da 11. kez şampiyon oldu. VakıfBank Spor Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan VakıfBank Genel Müdürü ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Özcan, “Bir sezona hem Dünya Şampiyonluğunu, hem Avrupa 3.lüğünü, hem de 11'inci Türkiye Şampiyonluğunu sığdırdık. Bu çok önemli bir başarı'' dedi.

07 Mayıs 2019 - 14:02

2018-2019 Vestel Venus Sultanlar Ligi final serisinde Eczacıbaşı VitrA'yı seride 3-2 yenerek toplamda 11. kez şampiyon olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, VakıfBank Spor Sarayı'nda düzenlenen toplantıda basının karşısına çıktı. Basın toplantısına VakıfBank Spor Kulübü yönetiminin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei de katıldı.


33 yılda 11 Türkiye şampiyonluğu önemli bir skordur

VakıfBank Genel Müdürü ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Özcan, ''Güçlü Türkiye'nin Lider Bankası' VakıfBank olarak, VakıfBank Spor Kulübü'nü bundan tam 33 yıl önce, Türk sporunun, Türk voleybolunun gelişimine katkı sağlamak ve Türk kadınının gücünü dünyaya göstermek amacıyla kurduk. Bu hedefe uygun olarak bugün VakıfBank Kadın Voleybol Takımımız hem kendi bayrağını hem de Türk bayrağını defalarca zirveye taşıdı, spor yapmak isteyen kız çocuklarımıza ilham kaynağı oldu. 33 yıllık başarılarla dolu bu yolculuğumuzda ise bugün 11'inci kez Türkiye şampiyonu olduk, bu önemli bir skordur. Özellikle de geride bıraktığımıza yıla bakarsak; bir sezona hem Dünya Şampiyonluğunu, hemAvrupa 3.lüğünü, hem de 11. kez Türkiye Şampiyonluğunu sığdırdık. Bu önemli başarı için tüm oyuncularımıza, idari ve teknik heyete, VakıfBank Spor Kulübü Yönetim Kurulunda birlikte görev yaptığım arkadaşlarıma, teknik ekibimize ve büyük VakıfBank ailesine teşekkür ediyorum” dedi.


Dünya ve Avrupa'dan kupalar getirmeye devam edeceğiz

VakıfBank Spor Kulübü Başkanvekili ve Basın Sözcüsü Abdi Serdar Üstünsalih, ''Aralık ayında kazandığımız FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası şampiyonluğu ve CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi üçüncülüğünün ardından geçtiğimiz sezon olduğu gibi Sultanlar Ligi'nde de mutlu sona ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarılar elbette ki güzel ve onur verici… Ama en güzeli bu başarıları genç kızlarımızla yakalamış olmamızdır. VakıfBank Spor Kulübü olarak 'Sürdürülebilir başarıyı' hedeflediğimiz için altyapının değeri her şeyden önce geliyor. Genç oyuncularımıza güveniyoruz, sahada her zaman onların olmasını istiyoruz. Ülkemizdeki diğer spor branşlarına kıyasla oldukça mütevazı bir bütçeyle Türkiye'ye Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları getiriyoruz. VakıfBank Spor Kulübü olarak Türkiye'ye bu kupaları getirmeye devam edeceğiz'' dedi.


VakıfBank ailesinden aldığımız güçle kazandık

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Melis Gürkaynak ise ''Sezon başında kazandığımız Dünya Şampiyonluğu'nun ardından Şampiyonlar Ligi'ni ise üçüncü olarak noktaladık. Sultanlar Ligi'nde de mutlu sona ulaşarak, sezonu güzel bir şekilde noktaladık. Şampiyonlar Ligi yarı finali sonucu altın seti kaybetmemize rağmen takım olarak çok iyi bir karakter gösterdik. VakıfBank gibi büyük bir kulüpte üzülmenin vakti yoktur. Her zaman önünüzde yer bir hedef vardır. Biz de VakıfBank ailesinden aldığımız güçle kenetlendik. Biz sporcular olarak gelecek nesillere örnek insanlarız. Bu da bizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Biz de bunun farkında olarak hareket ediyoruz'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi