Sanatsal Mozaik Kursu’na yoğun ilgi

Sanatsal Mozaik Kursu’na yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından ev hanımlarına yönelik KSÜ ve İş-Kur işbirliği ile düzenlenen Sanatsal Mozaik Kursu’na ilgi her geçen gün artarken, kursiyerler teşekkürlerini ifade ettiler.

03 Ocak 2020 - 19:47

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İş-Kur ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile ev hanımlarına yönelik düzenlenen Sanatsal Mozaik Kursu, haftanın beş günü devam ediyor. Kültürpark’ta Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel El Sanatları Atölyesi’nde verilen kurslara 25 kursiyer katılıyor.

En Büyük Destekçimiz Büyükşehir

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Öğretim Görevlisi Nazik Ağyar Leblebici bu kursun gerçekleşmesinde Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi manada destek gördüklerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğretim Görevlisi Leblebici yaptığı açıklamada: “KSÜ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İş-Kur aracılığı ile düzenlenen Sanatsal Mozaik Kursu’muz 25 bayan kursiyeri ile devam ediyor. Kursumuza ağırlıklı olarak bayanlar tercih edilmiştir. Özellikle kadınların istihdamı, aile bütçesine katkısı ve meslek edindirme amacı ile bu kursumuz düzenlenmektedir. Burada özelliklede şehrimizin tanıtımına ve turizmine katkısı olacağını düşündüğümüz Mozaik Kursu’muzda Germenicia Antik Kentindeki figürler başta olmak üzere şehrimizin tarihi ve kültürel varlıklarını öne çıkarmayı ve ülkemiz genelindeki bazı mozaik desenleri, düğümler, bordürler, geçmeler gibi başlıklarda uygulama yapıyoruz. Bunlarla ilgili hazır taşlar yerine bizatihi öğrencilerimizin kendi elleriyle kırdığı taşları kullanmayı tercih ediyoruz. Hazır taşlar kullanmadığımız için bu anlamda Mozaik Kursu’muzun niteliği çok önemli. Burada ilk defa sanatsal anlamda eğitim alanları oluşturuldu. Bunlar istihdam, kendi aile bütçelerine katkı sağlama ve meslek edindirme amaçlıdır. Burada vurgulamak istediğim bir diğer konu ise Büyükşehir Belediyemiz bu kursun düzenlenmesinde, özellikle malzeme temini konusunda çok ciddi katkıları oluyor. Bu kursun düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere Sütçü İmam Üniversitesi ve İş-Kur yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Üreten Kadın Destekleniyor

Aldığı kurstan oldukça memnun olduğunu ifade eden kursiyer Kübra Kalay: “Sanatsal Mozaik Kursu’na karşı ilgim olduğu için buradayım. Germenicia Antik Kenti kalıntılarının mahallemizde çıkması ile ilgi duymaya başladım. İş-Kur, KSÜ ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen bu kursa katıldım. Bize sunulan bu imkanlardan dolayı her üç kuruma ayrıca da çalışan ve üreten kadını desteklediği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e özellikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Meslek Olarak Görüyorum

Kursiyerlerden Derya Aydoğan, bu kursu meslek olarak gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu: “Ev hanımıyım, evde örgü örerek, bez bebek yaparak aile bütçemize katkı sunmaya çalışıyorum. Bir arkadaşım vasıtasıyla Büyükşehir Belediyesi ve İş-Kur’un ortaklaşa düzenlediği Mozaik Kursu’nu duydum, arkadaşım mozaik yaptığı için bir fikrim vardı ne olduğuna dair. İş-Kur’a başvurdum, mülakatla beraber seçildik ve kursa başladık. Hocalarımız öğrenmemiz açısından sağ olsun her türlü yardımı yaptılar. Büyükşehir Belediyemizde mozaikle ilgili her türlü imkânı sağladı. Kurs ortamımız çok güzel. Büyük bir hevesle başladık, çok güzel bir şekilde ilerletiyoruz. Germenicia’da ortaya çıkan resimler üzerine çalışıyoruz. Bu işi bir meslek olarak devam ettirmek istiyorum. Büyükşehir belediyemizden de bu doğrultuda destek bekliyoruz.”

Uzmanlaşmak İstiyoruz

Ev hanımı olan kursiyer Zahide Kaya ise bu işte uzmanlaşmak istediğini ifade ederek şunları söyledi:“Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize böyle bir imkân sunduğu için çok teşekkür ederim. Ortamımız çok güzel, burada kendimizi geliştiriyoruz. Bu alanda istihdamda istiyoruz. Bu kursa severek ve isteyerek katılıyoruz. Hem el becerimizi geliştiriyor, hem de ev bütçemize katkı sunuyoruz. Bu alanda kendimizi iyice geliştirip uzmanlaşmak istiyoruz. O sebeple kursların devamlı olmasını bekliyoruz.”

Keşke Daha Uzun Olsa

Kursiyer Ayşe Koç ise ev hanımı olduğunu ve kurstan memnuniyet duyduğunu belirterek: “Büyükşehir Belediyesi’nin bize sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ederim. Kurs süresinin 46 gün değil de, daha fazla olmasını istiyoruz. Burada arkadaş ortamımız güzel, belediyemiz bize bütün imkanları sağlamış, malzeme olarak da hiçbir sıkıntımız yok.Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bütün Ev Hanımlarına Tavsiye Ediyorum

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Programı öğrencisi olan Hilal Ceyhan ise: “Daha önce de mozaik alanında çalışmalar yapmıştım, kendimi daha çok geliştirip, bu alanda öğrendiklerimi öğretmeyi de istediğim için, bu kursa başvuru yapma ihtiyacı duydum. Çok güzel bir ortamdayız. Bütün ev hanımlarımıza bu tür kurslara katılmalarını tavsiye ederim. Örnek olması açısından burada yaptığımız çalışmaların sergilenmesini de istiyoruz.  Vermiş oldukları desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Beye çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...