Şehir içinde Saklı bir bahçe

Şehir içinde Saklı bir bahçe

Heyelan nedeniyle gece kondu mahallesini istimlak ederek Kahramanmaraş’ın akciğeri haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ağcalı’daki Aliye İzzetbegoviç Parkı ile Millet Bahçesini birleştirip New York Central ve Londra Hyde şehir parkı gibi Kahramanmaraş’a devasa şehir parkı kazandırmayı hedefliyor.

23 Mayıs 2018 - 16:12 - Güncelleme: 23 Mayıs 2018 - 16:18

Hafta sonu Kahramanmaraş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun övgü ile söz ettiği hizmetlerden biri olan 15 Temmuz Millet Bahçesi şimdiden Türkiye’nin ender şehir parklarından biri olarak gündeme geldi. İçerisinde onlarca ağaç türünden binlercesi dikilen 15 Temmuz Millet Bahçesi yürüme mesafesinde vatandaşların şehir gürültüsünden uzak stres atabileceği bir mekan haline geldi.

Şehrin kalbinden saklı bir botanik bahçe görünümünde olan 15 Temmuz Millet Bahçesi hem vatandaşı doğayla baş başa bırakıyor hem de 15 Temmuz’un kısa bir anatomisini sunuyor. Milletin 15 Temmuz’da kahramanlığının sergilendiği bahçeyi ziyaret edenler hem kendilerini görüyor hem de doğanın tadını çıkartıyor.

Vatandaşların yürüyüş mesafesinde dinlenebileceği 15 Temmuz Millet Bahçesini hemşerilerine kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un hedefinde ise 300 dönümlük 15 Temmuz Millet Bahçesi ile 225 dönümlük Aliye İzzet Begoviç Mesire alanını birleştirip New York’taki  Central ve Londra’daki Hyde şehir parkı gibi Kahramanmaraş’a devasa bir şehir parkı kazandırmak. Çarpık kentleşmenin heyelan riski ile birleştiği Gayberli’deki bin 550 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile istimlak edip boşalttıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “ Kahramanmaraş’ımızın tam merkezinde tam kalbinde bir millet bahçesi yaptık. Belediye binasına 1 KM uzaklıkta olan bu parkımız Türkiye’deki şehir merkezinde ender parklardan bir tanesi. Hedefimiz bu parkın 300 dönüm alanını 180 dönümünü bitirdik 120 dönümünde ibe çalışmalarımız başladık. Onikişubat ilçemizin merkezinde Aliya İzzetbegoviç adına 215 dönüm bir park daha yapıyoruz.  Bu iki bölge arasında 400 dönümlük bir alan var. Orayı da birleştirerek yaklaşık 1000 dönümlük bir şehir parkı yapmayı hedefliyoruz. Bu alan New York Central ve Londra Hyde şehir parkı gibi şehre ayrı bir güzellik katacak. Burada 40 çeşit 2 binden fazla ağaç var, 50 çeşit 40 binden fazla çalı bitkisi var. Burada yoğun bir botanik park oluştu ve şehrimizin akciğeri konumuna geldi.” Dedi.

Dünya ülkelerinin başkentlerindekini aratmayan şehrin tam ortasındaki onlarca ağaç türünü barındıran 15 Temmuz Millet Bahçesi vatandaşların yoğun ilgisini görmeye devam ediyor. Yürüme mesafesindeki saklı bahçe hem şehrin gürültüsünden uzak hem de stresinizi atarak içinde kaybolacağınız doğayla sizi baş başa bırakıyor.

Orman’dan tahsis edilen ve atıl durumda olan alanları alarak devasa projelerle halkın rahat nefes alacağı alanlar haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şimdi de Ceyhan Nehri etrafına Dünya’nın en gözde rekreasyon alanlardan birini hemşerilerine kazandırmak istiyor. Şehir içini parklarla donatıp hem şehrin ortasında hem de yürüyüş mesafesinde şehir stresinden uzak hemşerilerini doğayla baş başa bırakan Erkoç, bu konuda vatandaşlardan da tam not alıyor.

 

İŞTE DİĞER ŞEHİR PARKLARI

Ağcalı Vadisinde 215 dönümlük bir alanı kapsayan çalışmalar doğrultusunda Aliya İzzetbegoviç Parkı ilk etapta 40 bin metrekaresi yapılarak hizmete sunuldu.

Arslanbey Mesire Alanı 115 bin metrekare alan üzerine kurulmuş ve Maraş Milli Mücadele kahramanlarından Arslan Bey (Toğuzata) ismi verilmiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı toplamda 300 dönümlük bir alan olan ve ilk etapta 110 bin metrekarelik bir alanı kapsayan çalışmalarla muhteşem bir mesire alanı kazandırıldı.

Menzelet Mesire Alanı toplamda 150 dönümlük bir alan üzerine kurulan Menzelet Mesire Alanı iki etaptan oluşmakta olup, içerisinde spor sahaları bile mevcut.

Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı 50 bin metrekare ilk etabın ardından 2. Etapta da çalışmalar tamamlandı ve şehrimizin güney kısmına hizmet vermeye başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapımına devam ettiği park ve yeşil alanlar ile şu anda Kahramanmaraş’ta kişi başına yeşil alan miktarı 4,6 m2 olarak belirlendi. 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x