Şehitler için 1 tas hoşaf yarım ekmek

Şehitler için 1 tas hoşaf yarım ekmek

18 Mart Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'ın Türkoğlu belediyesine bağlı Avşarlı köyünde bulunan Avşarlı İlkokulu ve Avşarlı Ortaokulu tarafından anma etkinliği düzenlendi.

21 Mart 2017 - 14:46

Savaş günlerinde açlıkla mücadele eden Mehmetçiğin şartlarının anlaşılması için ise öğrencilere askerin menüsü olan bir tas hoşaf ve yarım ekmek dağıtıldı.

Avşarlı İlkokulu ve Ortaokulu, 18 Mart Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, Çanakkale’de hayatını kaybeden şehitleri bir etkinlikle andı.Okul öğretmenlerinden Betül Bağrıaçık, Ayşe Zengin,Hümeyra Diş,Rümeysa Dilbirliği, Muhterem Paksoy, A. Murat Taşyürek ve müdür yardımcısı Mustafa Kılıç organizasyonunda gerçekleşen organizasyona velilerde destek verdi.

Dönemin kıyafetlerini giyen öğrencilerin şiir dinletisiyle başlayan program, Çanakkale Türküsü’nün hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. Etkinlikte dönemin ordusunun sadece düşmanla değil açlıkla da savaştığına vurgu yapılarak, o günkü şartların anlaşılabilmesi için tüm öğrencilere bir tas hoşaf ve yarım ekmek dağıtıldı.

 

GELECEK NESİLLER 18 MART'I ÖĞRENMELİ

Etkinlikle şehitlerin anısının yaşatıldığını ve çocuklarda milli bilincin artırılmasına katkı sağlandığını belirten okul müdür yardımcısı Mustafa Kılıç, şunları söyledi:“18 Mart'ta Türkler gücünü ve kahramanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. İşte bu bilinç çocuklarımıza aktarılmalı ve onların üretici olması için imkanlar sunulmalı. Bu etkinlik bu nedenle çok kıymetli.” (GÖKHAN DÖKÜCÜ)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın