Şehitleri reklam malzemesi yapmayın!
Reklam

Şehitleri reklam malzemesi yapmayın!

Son zamanlarda şehit ailelerini içeren reklam kampanyalarının arttığını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, şehitlerin ve geride bıraktıkları ailelerinin üzerinden prim yapmanın insani yönünün olmadığını söyledi.

15 Eylül 2017 - 18:27

REKLAM İÇİN ŞEHİT AİLELERİNİ KULLANIYORLAR!

Özellikle iş dünyası ve siyasilerin şehit ailelerini, gazileri ve derneklerini ziyaret ederek boy boy fotoğraf çektirdiğini ifade eden Başkan Yunus Karaman,  bazen de bazı işyerlerinin camlara şehit ailelerine ücretsiz ya da indirimli diye yazı yazdıklarını belirtti. Bazı esnafların şehit aileleri ve gaziler için yaptıkları kampanyalarda samimi olduklarını bazılarının ise sadece reklam amaçlı şov yaptığını aktaran Karaman, “Bazen iş adamları bazen siyasiler geliyor şehit ailesi ve gazileri geliyor, ziyaret ediyor. Adama desen ki sen bunu reklam için yapıyorsun! Yok, diyor. Ben şehit ailelerine yardım ediyorum, diyor. Yardım yapıyorsan ya da hediye veriyorsan gizli yap. Gizli ver hediyeni! Neden gizli vermiyorsun da iki kare fotoğraf çekilip sosyal medyada, reklam orada burada reklam yapıyorsun? Sizin bu yaptığınız basit reklamlar şehit aileleri ve gazilerin iç dünyasında depremlere neden oluyor” dedi.

CENAZELERDE ŞEHİT AİLELERİNİ İTİP KALKIYORLAR

Reklam peşinde olan insanların şehit cenazelerinde bile şehit ailelerine saygı göstermediğini kaydeden Başkan Karaman, şöyle konuştu: “Ben bir şehit cenazesine gittim. İsmi lazım değil bir iş adamı benim elimdeki bastonu göre göre benim göğsümdeki madalyayı göre göre beni itiyor, sadece o kargaşada kendini göstermek için. Ya arkadaş kendini şehit cenazesinde önde göstermesen ne olur? O şehit aileleri için ne yapıyorsun? Onları bir kez bile ziyarete gittin mi? Onların halini hatırını sordun mu? Reklamsız sor. Bir bardak suyunu iç, otur bir çayını iç. Ama kendini en ön safta gösterebilmek için adam her şeyini feda ediyor. Ben bunu çok yaşıyorum. Ya benim göğsümdeki madalyayla beni itme. Canının öteki yarısını kaybetmiş o şehit ailelerini itme! İş adamları için söylüyorum: Ya tamam sen vergi verebilirsin, insanlar çalıştırıyorsun, Allah razı olsun. İnsanlar ekmek yiyor; ama bedel verebilmek, toprağa çocuğunu verebilmek veya kendinden bir şeyler verebilmek kolay değil.”

Şehit aileleri ve gazilere yaklaşımın 15 Temmuz’dan sonra daha farklı bir boyuta geçtiğini belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, “Şimdi şehit aileleri ve gazilerimiz daha çok hatırlanmaya daha çok ziyaret etmeye başlandı. Ama ne yazık ki samimi insanlar kadar samimi olmayan, reklam peşinde bir çok insan da reklam amacıyla bu aileleri kullanmaya başladılar” ifadelerine yer verdi.

Karaman, “Şehitlik ve gazileri eskiden çok hatırlayan yoktu. Özellikle 15 Temmuz’un yaşanmasından sonra biraz daha kıymetimiz anlaşıldı. O hain darbe girişiminin ardından her taraftan şehit ve gazi ailelerini aramaya başladılar. Bizi de arıyorlar. Bayramda her taraftan birileri aramaya ziyaret etmek istiyor. Bunu rutin olarak yapan kurumlar zaten var. İşte Valiliğimiz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Jandarma ve Garnizon Komutanlığı her bayram öncesi şehitler günü öncesi gaziler günü öncesi şehit aileleri, gazilerimiz zaten ziyaretlerini yapıyor. Bunda bir sıkıntı yok; ama biraz daha dışarı çıktığımız zaman onun haricinde 15 Temmuzda yaşanan olaylardan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın bu konuya bakışıyla aslında diğerler insanlarda da bir şey uyandı. Burada birçoğunda işin doğrusuna bakarsanız samimiyetsizlik var” dedi. Kahramanmaraş’ta 10 yıldır dernek başkanlığı yaptığını kaydeden Karaman, şöyle konuştu: “Yöneticiler bazında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Valilerin bakış açıları her zaman iyi oldu. Herhalde bizim şansımızdan özellikle Büyükşehir Belediyesi garnizon ve jandarma ile alakalı samimi söylüyorum. Burada da yani bunu güzellik olsun falan da değil; bu konuda hepsi iyi geçindi. Ama biraz daha aşağı doğru indiğimiz zaman özellikle sosyal medyada insanlar bu konuyu biraz da reklama döktü. Hatta dışarılardan gelip şehit ailelerine yardım amaçlı gazete ve dergi satma gibi abuk sabuk işlerle uğraştılar. Buradan rant elde etmeye çalıştılar. Haberlere bakıyoruz, gazetelere bakıyoruz; şehir için diyorum. Siyasetçisi olsun şusu olsun busu olsun onu reklam amacı için kullanmak isteyen bir sürü insan çıkıyor. Bu bizim çok işimize gelmiyor; ama telefon açıp yanımıza gelmek istediklerinde bizde kıramıyoruz. Ama sonra bir bakıyorsun; şehit ailesine şu yapıldı, bu yapıldı bir kısım insanlar samimi gelmiyor.”

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE ŞAHİT AİLELERİN DERNEĞİ İÇİN STANT KURULMAMDI!

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz bayram düzenlenen bayramlaşma töreninde şehit aileleri ve gaziler noktasında çalışan kendi dernekleri için bir stant kurulmadığını belirten Başkan Yunus Karaman, “Bu şehirde bir sürü insan var. Dernekler var. Herkesin standı kuruldu; ama şehit aileleri ve gaziler için dernekler kurulmadı. Kim sorumlusu bilmiyorum; ama yapılmadı bu. Bu konuyu özellikle sosyal medya üzerinden kullanan insanlar çıkıyor. Samimi insanlar var; ama daha sonra reklam olduğu anlaşılıyor. Şehirdeki insanların bir kısmı çok samimi değil” şeklinde konuştu.

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN SAMİMİ OLUN YETER!

Kahramanmaraş’ta özellikle 15 Temmuz’dan sonra şehit aileleri ve gazilere karşı samimi insanların yanında samimiyetsizlerin de arttığına dikkat çeken Karaman, şunları söyledi: “İş adamları için söylüyorum: Ya tamam sen vergi verebilirsin, insanlar çalıştırıyorsun, Allah razı olsun. İnsanlar ekmek yiyor; ama bedel verebilmek, toprağa çocuğunu verebilmek veya kendinden bir şeyler verebilmek kolay değil. Bir yeriniz acısa hemen doktora gidiyorsunuz veya çocuğunuzu 2 saat görmeseniz hemen merak ediyorsunuz. Okuldan 1 saat gecikmiş olsa hemen çocuğumuzu merak ediyorsunuz. Bizim bir sürü çocuklarımız var. Onlar bir daha babalarını göremeyecek. Buradan sizin aracılığınızla kamuoyuna sesleniyorum: Eğer şehit aileleri için bir şey yapacaksanız samimi olun.”

BİZİM DEVLETİMİZ BİZE YETER!

Devletin şehit aileleri ve gaziler için yeterince yardımcı olduğunu aktaran Karaman, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Allah razı olsun bizim devletimiz az çok insan hakları kapsamında bizim maaşımızı veriyor. Bunun dışında insanlar bir şey yapacaksa bize karşı önce samimi olsunlar. Bizleri kullanmasınlar çünkü hassasız biz. Şehit aileleri gerçek den çok hassas. Her şehit cenazesinde çocuklarının anısını hatıralarını tekrardan yaşıyorlar. Her şehit haberinde bir daha ölüp ölüp diriliyorlar. Bunlar üzerinde de basit hesabı kimse yapmasın. Şehir, küçük şehir! Kimin samimi olup kimin samimi olmadığını biliyor insanlar. Benim için mi gazi oldun, benim için mi şehit oldun, diyen insanlara rastladık kamuda. Bu dediğim birkaç yıl önceye dayalı şeylerdi. Daha yeni yeni sağ olsun reisimin de bu konunun üzerinde durmasıyla insanlar biraz daha iyi duruma geldi hassasiyet noktasında! Yöneticiler anlamında daha iyi. Ben bugün şehit ailemizin durumunu, sorumlu Vali yardımcılarına günlerce, aylarca randevu beklemeden anlatabiliyorum. Ama sadece işte üst düzey yöneticilerle bitmiyor. Özellikle Kahramanmaraş’ta şehit aileleri ve gaziler adına çalışan bizim hak malulü gaziyle eğitimler derneğimiz var. Bunun dışında şehit aileleri ve gaziler adına çalışan dernek yok. Özellikle bundan sonra diyorum bundan önce olmadı da zaten kampanya, bağış, şehit ailelerine yardım adı altında toplanan istenilen hiçbir şeye insanlar inanmasınlar. Çünkü böyle bir şeyimiz yok bizim. Dernekler masası var. Bizlere ulaşmak için ulaşmak isterlerse böyle bir kampanyanın olup olmadığını teyit edebilirler. Bunlara da inanıp güvenmesinler.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...