Şehrimize Kahramanlık Ünvanı Verilişinin 51. Yıl Dönümü

Şehrimize Kahramanlık Ünvanı Verilişinin 51. Yıl Dönümü

Şehre “Kahraman” ünvanı verilişinin 51. yıl dönümünü tebrik eden Başkan Hayrettin Güngör, “Sütçü İmam’ı, Avukat Mehmet Ali Bey’i, Şeyh Ali Sezai Efendi’yi, Arslanbey’i, Rıdvan Hoca’yı, Mıllış Nuri’yi, Senem Ayşe’yi, Abdal Halil Ağa’yı, tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Şehrimize ‘Kahraman’ ünvanı verilişinin 51. yılı kutlu olsun” dedi.

08 Şubat 2024 - 17:22

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehre “Kahraman” ünvanı verilişinin 51. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Hayrettin Güngör mesajında, “Üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklar, emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, aziz ecdadımız kendi vatanında sindirilmeye çalışılmıştı. Ancak ecdadımız işgalci güçlerin boyunduruğu altına girmeyi, kendi topraklarında düşman bayrağının dalgalanmasını kabul etmedi. Bağımsızlığını tüm mukaddes değerlerin üzerinde tutan ecdadımız, adeta kendi canından vazgeçerek bu aziz vatanı işgalden kurtarmak için ayaklandı. Bu sıradan bir kalkışma değildi. Bireysel olarak başlayan ve akabinde akın akın büyüyerek tüm Anadolu’ya hatta mazlum milletlere ilham olan bir halk direnişine döndü. 1919'un Ekim ayında, Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla başlayan istiklal harbimiz, Maraşlının topyekün mücadelesiyle 12 Şubat 1920'de zaferle sonuçlanmış, bu zaferimiz 5 Nisan 1925'te ‘İstiklal Madalyası’ ve en son 7 Şubat 1973'te Kahramanlık ünvanı verilmesiyle taçlanmıştır” cümlelerini kaydetti.

Tüm Ecdadımızı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

Başkan Hayrettin Güngör, mesajının devamında, “Kahramanmaraş; ‘Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar Olamaz’ diyen, ‘Ya İstiklal, Ya İzmihlal’ parolasıyla işgal altındaki vatan topraklarından düşmanı def etmek için çetin mücadeleler veren, bağımsızlığını tüm değerlerin üzerinde tutan, vatanı uğruna canından vazgeçmeyi yeğleyen kahramanların şehridir. Böyle mukaddes bir ecdadın torunu ve ‘Kahraman’ şehrin evladı olmanın gururunu yaşıyoruz. Bize bu güzel şehri miras bırakan; düşmanın bağrına ilk kurşunu atarak milli mücadelenin fitilini ateşleyen Sütçü İmam’ı, Avukat Mehmet Ali Bey’i, Şeyh Ali Sezai Efendi’nin çağrısı ile cepheden koşup gelen Arslanbey’i, Rıdvan Hoca’yı, Mıllış Nuri’yi, Senem Ayşe’yi, Abdal Halil Ağa’yı, tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Şehrimize ‘Kahraman’ ünvanı verilişinin 51. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x