Şehrimizin gürültü eylem planı tamamlandı
Reklam

Şehrimizin gürültü eylem planı tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve Marmara Araştırma Merkezi işbirliğiyle Gürültü Eylem Planı hazırlandı. Rapor, inceleme ve onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecek.

03 Ocak 2020 - 19:42

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında “Kahramanmaraş İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi” konulu sözleşme 2018 yılında imzalantı. Bu proje kapsamında, Kahramanmaraş ilinde stratejik gürültü haritaları hazırlanan yerleşim alanlarında karayolu, demiryolu, sanayi ve eğlence yerleri için çevresel gürültü açısından sıcak noktaların belirlenmesi ve gürültü azaltım senaryolarının geliştirileceği eylem planlarının hazırlanması amaçlanmıştı.

Söz konusu proje kapsamında; Kahramanmaraş’ta stratejik gürültü haritası hazırlanan yerleşim alanlarında, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nde belirtilen sınır değerlerin aşıldığı ve hassas yapıların bulunduğu noktalar belirlendikten sonra gürültü seviyesini azaltacak alternatif azaltım senaryoları geliştirilmiştir.

Gürültü Eylem Planı kapsamında hazırlanan gürültü azaltım senaryoları Büyükşehir Belediyemizin web sayfasında yayınlanarak vatandaşlarımızın da öneri ve değerlendirmelerine yönelik anket yapılmıştı.

Proje ile ilgili çalışmalar tamamlanarak proje kapsamında elde edilen tüm hesaplama, analiz ve değerlendirme sonuçlarını içeren Gürültü Eylem Planı raporu hazırlanmış ve 25.12.2019 tarihinde gerçekleştirilen kapanış toplantısı ile Gürültü Eylem Planı hazırlanması aşamasındaki paydaşlara proje kapsamında geliştirilen gürültü azaltım senaryoları, eylem planına dahil edilen konular ile uygulamaya yönelik bilgilendirme ve değerlendirmeler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Gürültü Eylem Planı raporu; inceleme ve onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilecek olup, onay neticesinde de eylem planında görev ve sorumluluk verilen kurum ve kuruluşlar ile paylaşılarak uygulamaya geçilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x