Sessiz ölüme dur deyin

Sessiz ölüme dur deyin

Kış aylarının yavaş yavaş hayatımıza girmesi ile soba zehirlenmelerinin yaşanmaması için bilgilendirme çalışmaları başlayacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bilinçlendirme çalışmalarının önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

26 Eylül 2016 - 02:21

Türkiye’de en büyük sorunların arasında yer alan soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirici faaliyetler yavaş yavaş başlıyor.  Bu faaliyetler kapsamında Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi görevlileri, geçmiş yıllarda özel idare iş merkezi önüne irtibat çadırı kurmuştu. Kurulan çadırda broşürler ile vatandaşa soba yakım tekniği gösterilirken 100 bin adete yakın broşür bastırılmıştı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi görevlileri: “Şimdi sloganımız gördüğünüz gibi sessiz ölüm soba zehirlenmeleriyle ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmek için standımızı açtık, broşürlerimizi dağıtıyoruz halkımıza binlerce broşür dağıttık. öğleden sonra da devam edeceğiz dağıtmaya. Dün kurduk standımızı bugün de saat 4’e kadar buradayız halkımızı bilinçlendiriyoruz. Soba zehirlenmelerine karşı alması gereken önlem vatandaşımızın broşürde de belirtildiği gibi özellikle bacalarını temizlemeleri soba kullanan vatandaşlarımız kesinlikle bacalarını temizlemeleri gerekiyor.” dediler.

Görevliler  konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Onun haricinde uygun bir şekilde sobalarını kurmaları ve yakmaları gerekiyor. Ayrıca kömür kullanan vatandaşlarımızda özellikle yatarken kömür sobaya atmamaları kömürün tamamen yanmış olması gerekiyor, yani yatacakları saate kadar kömürün tamamı yanmış olması gerekiyor, aksi takdir de lodos ve rüzgar estiği zaman malumunuz ülkemizde bir çok insan sessiz ölüm sloganıyla bir çok insan hayatını kaybediyor. Ocaklar yıkılıyor bu konuda gereken önlemler alınması için biz bu broşürlerimizi bastırdık ve halkımıza dağıtıyoruz. Etkili olacağını düşünüyoruz bir çok batında dünden bu yana broşürler dağıtıyoruz, çünkü bu konuda bu güne kadar yapılmamış bir görevdir bu bakanlığımızın bize göndermiş olduğu cd var ondan esinlenerek bu broşürleri bastırdık, aynı zaman da bizim sitemizde de yayınlandı bu şekilde görevimize devam ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı