Seyyar firikçilere fırsat verilmeyecek!

Seyyar firikçilere fırsat verilmeyecek!

Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, firik sezonunun açılmasıyla beraber ortaya çıkan halkın sağlığını hiçe sayarak kayıt dışı firik satışı yapan seyyar satıcılara fırsat verilmeyeceğini söyledi.

19 Mayıs 2017 - 17:10

Özsoy, bu sene sağlıksız ortamlarda merdivenaltı firik satışı yapanlara göz yumulmayacağını belirterek şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta firik sezonumuz açıldı. Tüm esnafımıza hayırlı olsun. Sezon açılmadan önce biz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’müzle bir istişare yaptık. Önce Pınarbaşı tarafında, Demirciler Çarşısı tarafında, Sakarya’da, parklarda ve diğer yerlerde seyyar satıcılar vardı. Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz yerlerde seyyar firik satışı artık olmayacak, denetlemeler başladı.”

Üretim izni ve ürün tanıtım kimliği olmayan yerlerden firik almamaları noktasında tüm esnafları uyaran Kahramanmaraş Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Şeref Özsoy, denetlemelere takılan firiklere el konularak cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Özsoy, “İşyerlerinde vatandaşa sunduğumuz ürünleri, tarhanaları, firikleri markalı yerlerden, üretim izin belgesi olan yerlerden alalım. Çünkü yarın Tarım İl Müdürlüğü ekipleri denetlemelere çıktığında markası, üretim izin belgesi olmayan, faturası olmayan yerlerden alınan firikler toplanacak ve cezai işlem uygulanacak. Bu konuda mağdur olmamak için firik satışlarımızı kapalı alanlarda en azından camekan içinde yapalım. Zaten firik satışı yapan tüm esnaflarımız da hemen hemen camekan sistemine geçti. Esnaflarımız bunun için duyarlı” dedi.

Halkın sağlığını tehdit eden seyyar firik satıcılarını engellemenin en etkili yolunun tüketicilerden geçtiğini aktaran Başkan Özsoy, şu açıklamalarda bulundu: “Bizim istediğimiz tüketicilerin de seyyar firik satıcılarından uzak durmaları ve onlara fırsat vermemeleri. Artık seyyar firik satışı yapanlar hakkında vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne iletiyoruz. Zaten zabıta ekipleri de sık sık bu kontrollere katılacak. Biz burada halkın sağlığını tehdit eden ve kayıtlı esnafı zarara uğratan mevsimlik fırsatçılara fırsat vermek istemiyoruz. Bu konuda bize en çok yardımcı olacak olan da yine kendi halkımız! Halkımız bu seyyar satıcılara itimat etmez ve firik almazsa bunlar zaten kendiliğinden bu işi bırakır. İşte evde firik yapıp götürüp de insanların yoğun olduğu bölgelerde vergisiz kayıtsız satış yapanlardan Allah da razı olmaz kulu da razı olmaz.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x