Sicil affı geldi mi?

Sicil affı geldi mi?

Son günlerde ülkemiz gündeminden düşmeyen bankalar vede vermiş oldukları krediler. Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmekte, konut taşıt çeyiz kredileri adı altında verilen krediler devam ederken bir diğer taraftan da daha önce kredi ödemeleri yüzünden kara listeye alınan vatandaşlarımıza da sevindirici haber yine bankalardan geldi.Peki hangi bankalar kredi sicil affını uygulama kapsamına aldı.Kara listeden çıkmak için hangi şartlar gerekiyor.

13 Haziran 2020 - 04:10

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte bir çok kamu ve özel bankalar tarafından verilen düşük faizli krediler pek çok vatandaşımıza sıkıntılı günleri atlatmak adına ilaç gibi geldi. çoğu vatandaşımız bu kredilerden faydalanırken daha önceden kredilerini ödemekte zorlanıp kara listeye alınan vatandaşlarımız ise bu haktan nasıl faydalanabilirim arayışı içine girdikleri şu günlerde sevindirici haber yine kamu bankalarından geldi.

Korona virüs salgını sebebi ile işlerinden ayrılan yada ayrılmak zorunda bırakılan vatandaşlarımıza özel olarak hazırlanan 2020 kredi sicil affı ile birlikte artık tüm vatandaşlarımız kredi başvurusu yapabilecek vede istediği şekilde kredisini kullanabilecek.Kredi sicil affı ile daha önceden ödeme yapamadığı kredi borçları sıfırlanır ve böylelikle geçmişe dair tüm kredi borçları silinen vatandaşlar ilk günki gibi kredi imkanlarından faydalanabilirler. Kredi sicil affı devlet tarafından çıkarılan yasa teklifi kapsamında gelir bu durumda Merkez Bankası bünyesinde bulunan kredi sicili bozuk olan vatandaşlar adına tutulan listeden isimleri temizlenir ve bu sayede kredi sicili bozuk olan herkes rahat bir nefes alarak kredi başvurusunda bulunabilirler.

KREDİ SİCİL AFFI GELDİ Mİ?

Kredi sicil affının başlatılmasının akabinde bankalarda hummalı bir temizlik başlar. Yasalar doğrultusunda vatandaşlara kolaylık sağlamak adına bankalarda üzerine düşen görevi yerine getirmekle yükümlüdürler.Bankaya biriken kredi ve kart borçları kişilerin kredi notunuda etkilemektedir.Buna istinaden düzenlenen sicil affı yasası ve bankaların sicil temizleme yasası yürürlüğe girer alınan kararlar doğrultusunda hiç bir banka sicil affı konusunda adım atmazken sevindirici haber sadece kamu banlarından geldi.

KREDİ SİCİL AFFI HANGİ BANKALAR TARAFINDAN BAŞLATILMIŞTIR?

Aşamalı olarak başlatılacak olan kredi sicil affına ilk olarak destek veren kamu bankalarıdır.Vatandaşlarımız kamu bankalarından sorunsuz bir şekilde kredi başvurusunda bulunabilir rahatlıkla kredilerini alma hakkına sahiğ olabilirler.Kredi sicil affı uygulamasına başlatan bankalar şu şekildedir:

·        Ziraat Bankası

·        Halkbank

·        Vakıfbank

KREDİ SİCİL AFFI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Önceki dönemlere ait kredi ve kart ödemelerini düzenli bir şekilde yapamadığından dolayı kara listeye alınan kişiler 2020 sicil affı sayesinde kredi kullanabilmekteler fakat kredi sicil affından faydalanabilmek için belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Kredi sicil affı için gerekli şartlar:

·        Önceki döneme ait borçlarının tamamının ödenmesi

·        Kredi veya kart borçlarının kapatılması

·        Sicil affı yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 6 ay sonra borçların tamamının kapatılmış olmasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...