Şikayetlerin yüzde 75’i tüketicinin lehine

Şikayetlerin yüzde 75’i tüketicinin lehine

Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Uçar, 2017 yılı içerisinde tüketici hakem heyetlerine 9 ay içerisinde 3 Bin 365 adet başvuru yapıldığını ve 2 bin 557 adetinin tüketici lehine, 839 adetinin ise tüketicinin aleyhinde sonuçlandığını söyledi.

15 Ekim 2017 - 03:29

Tüketici hakem heyetlerine aylık 245 ile 400 arasında şikayet olduğuna dikkat çeken Uçar: “Ortalama olarak bu şikâyetlerin % 75 başvuru tüketici lehine, % 25 başvuru ise tüketici aleyhine sonuçlanmıştır.”dedi.

 

“TÜM ŞİKAYETLER KISA SÜREDE SONUÇLANIYOR”

Tüketici hakem heyetlere müracaattan sonra karar aşamasına kadar olan yazışmalar nedeniyle bir dosyanın sonuçlanması 3 ile 6 ay arasında sürdüğüne değinen Uçar şunları söyledi: “Tüketici Hakem Heyetleri Tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıkları çözümlemek amacıyla her il ve ilçe merkezinde oluşturulan mahkeme dışı ve mahkemelerin yükünü azaltan çözüm organlarıdır. İlimizde 1 İl ve 11 İlçe olmak üzere toplam 12 adet Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı bulunmaktadır. Kahramanmaraş İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerimize 9 ay içerisinde 3 Bin 365 adet başvuru yapıldı. 2016 yılının son aylarında yapılan başvurular 2017 yılının ilk altı ayında sonuçlanmış olup, İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlıklarımızda 2016 yılına ait dosya kalmamış ve 2016 yılına ait tüm tüketici şikâyetleri karara bağlanmıştır. 2017 yılı Aylık Tüketici şikâyetlerine baktığımızda en az 245 en fazla 406 adet başvuru olmuştur. Ortalamada 325 ile 350 arası diyebiliriz. 2017 yılının ilk 9 ay içerisinde yapılan tüketici başvurularından 2 bin 557 adet tüketici başvurusu tüketici lehine,  839 adet tüketici başvurusu ise tüketici aleyhine sonuçlanmıştır.  Yani ortalama % 75 başvuru tüketici lehine, % 25 başvuru ise tüketici aleyhine sonuçlanmıştır.”

 

“HER GEÇEN AY ŞİKAYETLER ARTIYOR”

Şikayetlerdeki dosya masrafların azalmasıyla birlikte şikayetlerin arttığını belirten Uçar: “Daha önceki yıllarda Tüketiciler ve Bankalar arasında Dosya Masrafı konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Tüketici Hakem Heyetlerimize yapılan tüketici şikâyetlerinde çok fazla yoğunluk yaşanıyordu. Son yıllarda gerek Tüketicilerin gerekse Satıcı/Sağlayıcıların 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanun konusunda daha fazla bilinçlenmesi nedeniyle Tüketici Hakem Heyetlerimize yapılan tüketici şikâyetlerinde Banka dosya masrafı ile ilgili bir azalış söz konusu olup ayıplı mal konusunda yoğunluk yaşandığı görülmektedir. Her daim müşterisine hizmet şuuru ile hareket eden, helal kazanç peşinde koşan esnafımıza, hakkını arayan aramaya çalışan son yıllarda sayıları hızla artan bilinçli tüketicilerimize, İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerimizde görev yapan Başkan, Raportör ve üyelerimize teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı