Şimdi gayrimenkule yatırımı zamanı

Şimdi gayrimenkule yatırımı zamanı

Emlak Uzmanı Muhammed Mustafa Doğru, inşaat firmalarının işlerini yürütebilmesi için nakite ihtiyaç duyması, belediyelerin sosyal belediyecilik noktasında konut piyasasına el atması gibi nedenlerle gayrimenkul fiyatlarının düştüğünü belirterek; şimdilerde gayrimenkul yatırımı yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

16 Kasım 2016 - 09:40

Kahramanmaraş emlak piyasasını gazetemize değerlendiren Doğru, kredi faizlerinin düşmesi sonucu emlak piyasasının hareketlendiğini belirtti. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için doğru zaman olduğunu kaydeden Emlak Uzmanı Doğru, “Kredi faizleri düştü. Şu an piyasada çok güzel bir hareket var. Bunun olması da bizi sevindiriyor. Son günlerde; şurada bir birikimimiz var, şu kriterlerde gayrimenkulünüz var mı diye sorular geliyor. Bu yönde sorular artık sık gelmeye başladı. Buradan da anlıyoruz ki gayrimenkul piyasası şu anda çok güzel hareketlendi” dedi.

Son günlerde konut fiyatlarının çok cazip olduğunu ifade eden Emlak Uzmanı Muhammed Mustafa Doğru, yapımcı firmaların nakit sıkıntısı yaşaması nedeniyle fiyatları aşağı çektiklerini bildirdi.

Gayrimenkul yatırımı düşünenler için Dulkadiroğlu’nda da Onikişubat'ta da çok cazip fiyatlara konutların bulunduğunu dile getiren Doğru, ”Vatandaş müracaat ettikten sonra daire bulunabilir. Bankaların kredi faizlerini aşağı çekmesi, nakite ihtiyaç duyan yapımcı firmaların konut fiyatlarını aşağı çekmesine neden oldu. Çünkü yapımcı firmanın ödemeleri var. Suyun akması gerekiyor. Su akmasa ne olur? Bir yerden patlak verir. Yani inşaat firmaları, ödemesini yapabilmek için mecburen dairenin fiyatını aşağı çekecek. Onikişubat Belediyemizin yapmış olduğu kooperatiflerde bile Başkan, fiyatları 10’ar binler aşağı çekti” dedi. Belediyelerin de konut piyasasına girmesiyle uygun fiyata konut seçeneğinin arttığını belirten Doğru, şunları söyledi: “Kahramanmaraş'ta belediyelerimizin yapmış olduğu kooperatifler de uygun fiyata daire veriyor. İster istemez bu durum diğer firma inşaat firmalarının müşteri portföyünü etkiliyor. Belediyelerimizin yapmış olduğu kısa zamanda bitiyor. Çevre düzeni ile birlikte teslim ediyorlar. Kahramanmaraş'ta bu çok önemli!” Konut fiyatlarının arsa fiyatlarına bağlı olarak yüksek olduğunu kaydeden Doğru, ana arterlerde arsa fiyatlarının pahalı olduğunu; ancak geride kalan arsalarda fiyatların düştüğünü vurgulayarak şöyle konuştu: “Şu anda merkez ilçelerdeki gayrimenkullerin fiyatı biraz yüksek. Arsaların fiyatı ana arterlerde 2 milyonu buldu; ama fiyatlar geri çekilmeye başladı. Çünkü piyasada bir nakit sıkıntısı var. Arsa sahipleri de genellikle esnaflık yapan arkadaşlar olduğu için fiyatlar biraz aşağı çekildi. Bir arsa vardı. Buraya bir buçuk milyon istiyorlardı. Burası bir firmanındı. 3 dönüm civarında bu arsayı firma satışa koymuştu. Buraya bir 1,2 milyon vermiştik. O zaman sahibi bize vermemişti. Sonra başka bir firma aldı. Biz o firmadan talep ettik. O firma da bir buçuk milyon fiyat verdi. O arsa şimdi 3’te 2 fiyatına satıldı. Yani metrekaresi 800 bin liraya satıldı. Şu anda parası olanlar çok güzel gayrimenkul yatırımı yapabilirler. Çünkü fiyatlar gevşedi.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x