Simya’dan Koronavirüs tedbirleri! Sistem hazır

Simya’dan Koronavirüs tedbirleri! Sistem hazır

Kahramanmaraş’ın en önemli özel eğitim kurumlarından biri olan Simya Eğitim Kurumları, Koronavirüs’ün ilk gündeme geldiği gün tedbirleri aldı ve bu tedbirleri uygulamaya koydu.

27 Mart 2020 - 02:05

Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılarak büyük bir tehdit oluşturan Korona Virüs, en çok eğitimi vururken, Kahramanmaraş’ın en önemli özel eğitim kurumlarından biri olan Simya Eğitim Kurumları’nın tedbirleri daha fazla almasına neden oldu. Simya Eğitim Kurumları genel Müdürü Muhammed Kasap, hükümetin almış olduğu tedbirleri bire bir uyguladıklarını söyledi ve şu açıklamalarda bulundu: “Bu virüsün ülkemize geleceğini tahmin edebiliyorduk. Bu kapsamda 2 aydır tüm eğitim kurumlarımızda dezenfekte olayına daha dikkat ediyoruz. Öğrencilerimize hemşirelerimiz aracılığı ile dezenfekte konusunda gerekli bilgileri veriyoruz. Öğrencilerimize gittikleri yerlerde hijyen konusunda dikkatli olmalarını söylüyoruz. Bu virüs daha 50-60 yaş üzerinde çok sık görülmesinden dolayı öğrencilerimize evlerinde nineleri ve dedeleri ile temaslarında daha dikkatli olmalarını da iletiyoruz. Önemli olan velilerimizi ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek. Zaten hijyen konusuna dikkat ettiğimiz süre koronavirüsü çok rahatlıkla atlatabileceğimizi düşünüyoruz.”

“Simya Eğitim Kurumları evde eğitim sitemine hazır”

Simya Eğitim Kurumları olarak hükümetimiz almış olduğu kararla birlikte zaten bizim alt yapımız buna hazırdı, böyle bir tatili biz bekliyorduk. Nisan ayındaki tatilin öne alınması, tatillerin uzatılması ile ilgili gerekli altyapıyı online şeklinde oluşturduk. Öğretmenlerimizle toplantı yaprak eğitimi evde vermeye başlayacağız. Aslında her şerde bir hayır çıkar derler. Normalde bu online eğitim olması gereken bir eğitim. Yani öğrencinin evde oturup kendi halliyle ders çalışması gereken bir eğitim sitemi. Bizler öğrencilerimizi Simya Koleji olarak öğrencilerimizin evde ders çalışıp çalışmadığını takip edeceğiz. İnşallah bu süreci öğrenci, öğretmen ve veli işbirliğinde rahatlıkla atlatabileceğimizi düşünüyoruz.

“Velilerimiz her konuda bizimle iletişime geçebilirler”

Bu süreçte Simya Eğitim Kurumları sürekli açık olacak. Velilerimiz her konuda bizimle iletişime geçebilirler. Okullarımızda dezenfekte faaliyetleri düzenli olarak yapılmakta. Panik yapmadan sadece hijyene dikkat ederek bu süreci çok rahat atlatabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...