Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım’da çalışmalar devam...

Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım’da çalışmalar devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş’a yaptığı yatırımlarla Kahramanmaraş ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

29 Temmuz 2019 - 16:33

Kahramanmaraş ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son 15 yılda Kahramanmaraş şehir merkezine Yıllık 26,8 milyon m³ menba kalitesinde içmesuyu temin ettik. 5 baraj ve 4 gölet inşa ederek 663,2 milyon m³ su biriktirme hacmine ulaştık,146 660 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 56 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca 97 derenin ıslahını tamamlayarak vatandaşlarımızın taşkın riskine karşı can ve mal güvenliklerini teminat altına aldık.

Çalışmaları devam eden Kahramanmaraş Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım Projesi kapsamında Kartalkaya Barajı dipsavağından alınan sulama suyunun terfi istasyonu vasıtasıyla maksimum 42 m terfi ettirildikten sonra 4 237 m Sireşanlı anakanalı ve 62 km borulu şebekesi ile Kartalkaya Barajı sağ sahilinde bulunan 22.500 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım İnşaatı kapsamında ana kanal üzerinde eksik imalatlar (Sanat yapıları) ve Pompa istasyonu ve elektrik bina inşaatı, mekanik ve elektrik teçhizatın montajı ve döşeme işlemleri tamamlanmıştır. Ana boru hattında yaklaşık 6000 mt CTP boru ve 18000 mt HDPE boru döşenmiştir. Sulama şebekesine ait sanat yapıları imalatları devam etmekte olduğunu ifade etti.

Aydın, ’Projenin tamamlanması ile 22 bin 500 dekar arazi can suyuna kavuşarak basınçlı borulu şebekeyle (yağmurlama+damla) sulanacaktır. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yöre çiftçisine 13.780.000 TL/Yıl net gelir artışı ve 5 800 kişiye istihdam sağlanacağının altını çizerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...