Şirketler Siber Uzmanlar İstihdam Edecek

Şirketler Siber Uzmanlar İstihdam Edecek

Siber Güvenlik Yasası'yla saldırılara karşı güvenlik açıklarını kapatmayan şirketlere yaptırımlar geliyor. Ayrıca kurum ve şirketlerin siber uzman istihdam etmesi de zorunlu olacak.

20 Eylül 2017 - 19:35

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hazırladığı "Siber Güvenlik Yasa Tasarısı"nın ayrıntıları netleşmeye başladı. Tasarıya göre Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile SOME'lerin işlevinin yasa ile daha da artırılması öngörülürken, siber saldırılara karşı güvenlik açıklarını kapatmayan şirketlere de çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın etkin denetim, sır saklama yükümlülüğü, siber olaylara müdahale ekiplerinin görevleri, operasyon merkezleriyle Kamu-Net uygulamalarına ilişkin usul ve esasları içeren 'Siber Güvenlik Yasa Tasarı'nı hazırlamıştı.

"USOM" ÇATI OLACAK

Edinilen bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde görev yapan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile SOME'lerin işlevinin yasayla daha da artırılması gündeme gelecek. Siber saldırıların yaşanmasında anında devreye girerek saldırıyı bertaraf etmeyle görevli olan USOM bu konuda çatı görevini üstlenecek. Tüm SOME'ler USOM'la anında bilgi paylaşımı ve mücadelede ortak hareket etme noktasında USOM'un emrine girecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x