Son üç ayın en değerlisi Mikel Oyarzabal

Son üç ayın en değerlisi Mikel Oyarzabal

KPMG Football Benchmark ekibi, son üç ayda değerini en çok arttıran oyuncuları inceledi. Real Sociedad'ın yıldızı Mikel Oyarzabal, piyasa değeri 21 milyon euro artarak 61 milyon euroya çıkartarak son üç ayda piyasa değerini en çok yükselten oyuncu oldu. Oyarzabal'ı piyasa değerini 19'ar milyon euro artırarak 150 milyon euroya çıkaran Manchester City'nin yıldızı Raheem Sterling ile değerini 37 milyon euroya çıkaran takım arkadaşı Martin Ödegaard takip etti.

02 Ocak 2020 - 23:23

Futbolda kış transfer dönemi yaklaşırken şimdiden transfer söylentileri dilden dile dolaşmaya başladı. Birçok takım, kadrolarına güçlendirmek için kollarını sıvarken, KPMG Football Benchmark ekibi de kış transfer dönemi öncesi oyuncu değerlerini inceledi. Analize göre, son üç ayda değerini en çok yükselten futbolcu, Real Sociedad'ın yıldızı Mikel Oyarzabal oldu. İspanyol oyuncunun piyasa değeri 21 milyon euro artarak 61 milyon euroya çıktı.


İlk üçte iki Sociedad'lı var

Oyarzabal'ı piyasa değerini 19'ar milyon euro artırarak 150 milyon euroya çıkaran Manchester City'nin yıldızı Raheem Sterling ile değerini 37 milyon euroya çıkaran takım arkadaşı Martin Ödegaard takip etti. Bu üç oyuncuyu 18 milyon euroluk değeri artışıyla Sevilla'dan Jules Kounde ile Lille'den Jonathan Ikone takip etti.


Ödegaard kendini gösteriyor

KPMG Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Sezon başından bu yana futbolcular tarafından gösterilen performansa göre bu değerler belli oluyor. Real Sociedad’ın genç yıldızı Mikel Oyarzabal da iyi futboluyla bu listenin tepesinde yer almayı başardı. Manchester City'nin Premier Lig'de Liverpool’un bir hayli gerisine düşmesine rağmen Raheem Sterling performansıyla değerine değer katmaya devam ediyor. Birkaç yıl önce dünyanın en iyi oyuncusu olacağı söylenen Martin Ödegaard’ın da kendisini göstermeye başladığını görebiliyoruz'' dedi.


İşte son üç ayda piyasa değerini en çok arttıran 10 oyuncu:


OYUNCU

TAKIMI

DEĞER ARTIŞI (€)

PİYASA DEĞERİS (€)

Mikel Oyarzabal

Real Sociedad

21 milyon

61 milyon

Raheem Sterling

Manchester City

19 milyon

150 milyon

Martin Ödegaard

Real Sociedad

19 milyon

37 milyon

Jules Kounde

Sevilla

18 milyon

33 milyon

Jonathan Kayode

Lille

18 milyon

32 milyon

Wifred Ndidi

Leicester City

16 milyon

51 milyon

Alex-Oxlade Chamberlain

Liverpool

16 milyon

45 milyon

Virgil van Dijk

Liverpool

15 milyon

114 milyon

Victor Osimhen

Lille

15 milyon

32 milyon

Rafael Leao

Milan

15 milyon

29 milyon

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi