Sosyal Bilimler Lisesi’nde kitap aşkı sokağa taşındı

Sosyal Bilimler Lisesi’nde kitap aşkı sokağa taşındı

Sosyal Bilimler Lisesi’nde 100 metrekarelik bir salonda Z Kütüphane hizmete açıldı. Aynı zamanda Kütüphane Haftasına özel okul idaresi, öğrenciler ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Bağlar’ın gayretleriyle 49 yazar ve şairin yer aldığı Edebiyat Sokağı oluşturuldu.

29 Mart 2017 - 21:33

Dün açılışı yapılan Z Kütüphane ve Edebiyat Sokağına ilgi büyük oldu. Öğrencilerin kitaba ve edebiyata olan ilgisini diri tutmak için okul idaresi ve öğrencilerin çalışmasını takdir eden Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, “Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza yaptıkları bu güzel işlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Diğer okullarımız da inşallah bunları örnek alır. Böyle bir sokağın böyle bir edebiyatın böyle bir varlığın farkına varmamız gerekiyor. Katkılarından dolayı hem okul idaresine hem de öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi’nin Kütüphaneler Haftası dolayısıyla iki güzel esere imza attığını belirten Gökşen, şöyle konuştu: “Bunlardan birisi Z Kütüphane dediğimiz zenginleştirilmiş Kütüphane!  İçerisinde hem döşeme hem de kitap açısından zengin olan bir yerimiz. Yaklaşık yüz metre karelik bir alanda burada öğrencilerime hizmet veriyor. Öğretmenlerimize hizmet veriyor. Ayrıca okulumuzun Edebiyat Öğretmeni ve Okul Müdürümüzün de işbirliği ile güzel bir edebiyat sokağı açılmış. Yine bunlar öğrencilerimizin istifadesine sunulacak. Gerek yaşayan edebiyatçılarımız gerekse ahirete intikal etmiş edebiyatçılarımızın hem burada resimleri var hem hayat hikâyeleri var. Hem de yazdıkları eserlerden bir parça buralarda görme imkânımız var.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x