Sosyal Medya Nedir?

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya kısa tanımıyla paylaşmak demektir. Sosyal medya, kullanıcılarının paylaşım yapmasına, sunduğu sayfa çeşitliliği ile dijital bir içerik oluşturmasına ve günlük yaşamı, düşünceleri, fotoğrafları, reklamları çevredeki çok sayıda insana ulaştıran bir çevrimiçi ağdır.

19 Haziran 2019 - 01:27 - Güncelleme: 19 Haziran 2019 - 01:30

Günümüzde sosyal medya birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir bilgi veya habere kişiler hızlı bir şekilde ulaşabilmektedirler. Hem hayatını kolaylaştırıp hem de günümüze eğlence katarak büyük sayıda kitleye ulaşabilmiştir.

Sosyal medya Geleceği

Sosyal medya her geçen gün yeni gelişimler sürdürüp çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Özellikle büyük sosyal medya ağları sürekli olarak bünyesine yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarının ilgisini çekip kullanımlarını arttırmayı başarmaktadır. Günümüzde aktif olarak kullanılan farklı farklı amaç ve sektörlere göre hizmet vermekte olan birçok sosyal ağ insanların hayatlarına girmeye devam etmektedir. Ve bundan sonrası için de insanların hayatını daha da kolay bir hale getirecek yeni teknoloji ve sosyal medya gücü ile karşılaşacağız.

Sosyal Medya İle Geleneksel Medya Farkı

Sosyal medya için en önemli olan içeriktir. İçerikler ne kadar ilgi çekici olursa veya reklamlar, kampanyalar o kadar çok kullanıcıya saniyeler içerisinde ulaşır. Dolayısıyla da şirketler hedeflenen kitleye ulaşmış olurlar. Sosyal medyanın içerik konusunda geleneksel medyaya nazaran en büyük avantajı hedef kitlenin kolay bir şekilde tespitinin sağlanmasıdır.

Geleneksel medya ise kullanıcılarına tek taraflı bilgi sunmaktadır. Dolayısıyla da kullanıcılar sadece dinleyici veya okuyucu olarak kalarak bir etkileşim oluşmamaktadır. Sosyal medya da ise aksine etkileşim oluşmaktadır. Yani kullanıcı bir içerik hakkında yorum yapabilir veya onu paylaşabilmektedir. Ek olarak sosyal medya ile geleneksel medyayı farklı kılan bir başka özellikle maliyet demek doğru olacaktır.

 

Kaynak: https://kolaypazarlama.net/sosyal-medya-nedir/

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x