Sözleri Başkan Gürbüz yazdı Ünlü Sanatçı Velet seslendirdi

Sözleri Başkan Gürbüz yazdı Ünlü Sanatçı Velet seslendirdi

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremin ardından kaleme aldığı şiir, rap sanatçısı Velet tarafından bestelendi.

17 Eylül 2023 - 03:48

Elbistan doğumlu rapçi Talip Gören’in (Velet), Elbistan'da çekimlerini yaptığı 'Deprem' isimli şarkı tüm müzik platformlarında yayınlandı. Klip hayranları ve deprem bölgesindeki vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

6 Şubat’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yaşadıklarını, gördüklerini ‘Deprem’ simiyle dizelere aktaran Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Acılarımız elbette ki unutulacak gibi değil. Kaybettiğimiz canlarımızın bu şiir ve beste vesilesiyle ruhlarımızda ve hafızalarımızda nasıl bir yere sahip olduğunu gösteriyor.” dedi.

Gürbüz, “ Pazarcık merkezli ilk depreme evimde yakalandım. Elbistan’da 3 bina yıkılmıştı ve tüm ekiplerimizle binaların başında çalışmalara başlamıştık. İkinci depreme ise kurtarma faaliyetlerinin koordinasyonu için gittiğim kaymakamlık binamızda yakalandım. 2000 enkazın olduğu şehrimizde adeta kıyameti prova etmiştik. Depremin olduğu gün akşama doğru enkazlardan birinin başında, kurtarma çalışmaları esnasında 7-8 yaşlarında bir çocuk gözüme çarptı. Üstü başı toz içinde ama son derece sakin, etrafındaki koşuşturmaları seyrediyordu. Senenin en soğuk günlerinden biri olmasına rağmen üstündekiler de çok kalın değildi. Yanına gittim, ailesi kayıpmış. Hemen o an yanımda olan arkadaşlarımdan birine emanet edip, ailesini bulmasına yardımcı olmasını istedim. O kadar sakin, o kadar uyumlu, o kadar işleri zorlaştırmayan bir hali vardı ki, çok dokundu o tavrı. Ailesini kaybetmiş ama panik yapıp ortalığı birbirine katmıyordu. Yaşadığımız trajedinin şehirdeki çocukların hepsinin büyüdüğünü görmüştüm onun tavırlarında. O hengâmede adını sormak aklıma gelmedi ama çok şükür ailesine teslim edilmiş çocuğumuz. Bunun gibi şahit olduğumuz veya olmadığımız bir çok hikaye var Elbistan’da. İşte bu duygularla bir anda dökülüverdi kelimeler kendiliğinden. Daha sonra bir vesileyle Elbistanlı rap sanatçısı Velet’e bahsettim bu şiirden. Çok ilgilendi. Yaşananları unutturmamak adına bu şiiri bestelemek istedi, memnuniyetle kabul ettim. Bugün de klip yayınladı. Bu sürecin bir parçası olmama vesile olan Velet’e de özellikle teşekkür etmem istiyorum. Böyle duyarlı sanatçılarımız olduğu için çok şanslıyız… Son olarak, bu depremi ve yaşadığımız acıları yıllar geçse de unutmayacağız. Bir daha böyle acılar yaşamamak için yapılması gereken ne varsa acilen yapacağız. Böylece kaybettiğimiz canlarımızın ruhları da müsterih olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Velet de sosyal medyasından yaptığı paylaşımda “6 şubatı unutmadık, unutmayacağız. Memleketim Elbistan’da acılarını paylaştığımız dünya güzeli insanlarla çekimlerini gerçekleştirmiş olduğumuz yeni şarkımız “Deprem” an itibari ile yayında. Bu acıları bir daha yaşamamak umuduyla..” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x