Sözleşme mağduru olmayın!

Sözleşme mağduru olmayın!

Öğrenci yurt ve rezidanslarından gelen şikayetlerin arttığını söyleyen tüketici uzmanları, “Sözleşmeyi lehinize çevirin, iyi okuyun” diyor.

02 Eylül 2019 - 01:00

Öğrenciler, özel yurtla sözleşme imzalamadan önce yurdun kendisine vereceği hizmetlerin tamamını ayrıntılı olarak sözleşmeye yazdırmalı.

Öğrencilerin sözleşmelerini 15 Eylül’e kadar feshetmeleri halinde, yıllık barınma ücretinin yüzde 10’unu ödemesi gerekiyor.

Sözleşmeye göre, 15 Eylül ve sonrasında ayrılanlar ise barınma hizmeti aldığı aylarla içinde bulunulan ayın ücretinin tamamını ve kalan aylara ait barınma ücretinin yüzde 30’unu ödemesi şartı var.

Öte yandan, yurtlar en fazla bir aylık ücret tutarında depozito alabiliyor. Yurtla yapılan sözleşmede belirtilen temizlik, yemek gibi şartların sağlanmaması halinde sözleşme tek taraflı feshedilebiliyor. Bu durumda cayma bedeli ya da cezai şart ödenmiyor.

RUHSATSIZLARA DİKKAT

Eğitimciler, devlet yurtları dışındaki yerlerde barınacak öğrencilere ruhsatsız yurt uyarısı yapıyor. Uzmanlar, yurtların Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ne uygun olması gerektiğini belirterek, öğrencilere, MEB’den ruhsat ve izin almamış bir yeri asla tercih etmemelerini söylüyor. Öğrencinin kararını verdikten sonra kurumla karşılıklı taahhütname imzalaması gerektiği de belirtiliyor. (GÜNEŞ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor
SANKO Park 23 Nisan’a Özel Ödüllü Resim Yarışması...