SPARK Mezuniyet ve Burslandırma Töreni KSÜ’de yapıldı
Reklam

SPARK Mezuniyet ve Burslandırma Töreni KSÜ’de yapıldı

Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli bir kuruluş olan SPARK Vakfı, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projeyle 336 öğrenciye burs desteği sağlayacak.

02 Kasım 2019 - 01:11

SPARK burslarıyla desteklenen ve yükseköğrenimlerini başarı ile tamamlayanların mezuniyet töreni ve burs almaya hak kazananların burslandırma töreni, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat Yaşar, KSü Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. Kadir Saltalı, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, AB Bölgesel Güven Fonu Program Yöneticisi Steven De Vrient, SPARK Türkiye-Suriye Ülke Yöneticisi Muzaffer Barat Azizov, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninde konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ’nün güncel durumuna ilişkin bilgiler verdi. “Üniversitemizde uluslararasılaşmaya büyük önem veriyoruz. Bugün 56 farklı ülkeden 2 bin 556 misafir öğrencimiz bulunmakta.” diyen Rektör Can,  “Biz Türkiye’nin her bölgesinden gelen ve yurt dışından gelen misafir öğrencilerimiz arasında bir fark gözetmeksizin mesleki donanımlarını çok önemsiyoruz. Misafir öğrencilerimizin kendi dilleri ve kültürlerini korumalarını arzu ettiğimiz gibi diğer öğrencilerle de uyum içinde, kültürel işbirliği ve barış içinde yaşamasına önem veriyoruz. Bunun yanında öğrencilerimin başarılı olmaları konusunda Türkçeyi iyi öğrenmeleri için gerekli imkânları sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

SPARK’ın desteğiyle bu yıl takviye Türkçe kursları ve talep edenlere İngilizce kursları düzenlendiğini hatırlatan Rektör Can, “Üniversitemizin eğitim politikası gereği sürekli öğrenme kapsamında öğrencilerimizi ülkelerine başarılı, girişimci, yenilikçi ve üretken meslek elemanı olarak yetiştirmek için gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

AB Bölgesel Güven Fonu Program Yöneticisi Steven de Vrient ise kendilerine kapılarını sonuna kadar açarak destek olan Yükseköğretim Kurulu ile bölge üniversitelerinin yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Vrient, programa dâhil olan kursiyerlerin kendi işlerini kurabilmeleri ve iş dünyasıyla iletişim kurabilmeleri içinde destek sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

SPARK Türkiye-Suriye Ülke Yöneticisi Muzaffer Barat Azizov da SPARK olarak 25 yıldır yükseköğrenimi desteklediklerini belirterek, özellikle gençlerin eğitimlerini destekleyerek daha iyi bir gelecek kurmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından SPARK burslarıyla desteklenen ve yükseköğrenimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olanlara ve burs almaya hak kazananlara belge ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca SPARK Türkiye-Suriye Ülke Yöneticisi Muzaffer Barat Azizov programa ev sahipliği yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkür hediyesi takdim etti. Program müzik dinletisi ve kokteylin ardından son buldu.

Rektör Can, bölge üniversitelerinin yöneticileri ve SPARK yetkililerini Rektörlük Makamında ağırlayarak bir süre görüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x