Spark’tan, KSÜ’lü 52 Suriyeli öğrenciye burs

Spark’tan, KSÜ’lü 52 Suriyeli öğrenciye burs

Savaştan etkilenen ülkelere eğitim ve girişimcilik alanlarında destek sağlayan Hollanda merkezli bir kuruluş olan Spark, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) eğitim gören 40 önlisans ve 10 lisans olmak üzere 52 Suriyeli öğrenciye burs imkânı sunacak.

11 Kasım 2017 - 02:29

Spark Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş, KSÜ’de eğitim gören Suriyeli öğrencilere burs başvuru süreçlerine ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alparslan Alkış, Dış İlişkiler Şube Müdürü Enver Orhan ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

Türkiye, Suriye, Irak, Ürdün ve Lübnan olmak üzere 5 ülkede faaliyet gösteren Spark’ın burslarından bu yıl Türkiye genelinde 250 öğrencinin yararlandığını ifade eden Timurtaş, amaçlarının yalnızca ekonomik destek değil, üniversitelerin de katkısıyla kaliteli eğitim sağlamak olduğunu söyledi. Timurtaş, burslardan faydalanan öğrencilerin ileride ülkelerine faydalı yetişmiş bireyler olarak yetişmelerini hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Spark Türkiye Proje Koordinatörü İbrahim Halil Timurtaş’ı Rektörlük Makamında kabul ederek bir süre görüştü. Rektör Deveci, savaşın mağdur ettiği Suriyeli öğrencilere destek sağlayan Spark yetkililerine teşekkürlerini ifade etti.

Ziyarette KSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli de hazır bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi